Maskinhandler ovenpå igen efter økonomisk hårde år

For andet år i træk forbedrer Præstbro Maskiner sin præstation.

Forrige år var egenkapitalen væk, men nu er situationen helt vendt.

Der har været mørke skyer rundt om maskinhandler Flemming Larsen og resten af familievirksomheden hos Præstbro Maskiner.

Forrige år skyllede hele egenkapitalen væk efter et underskud på 4,4 mio. kr. Sidste år blev der rettet gevaldigt op med et mindre overskud på knap en mio. kr., men stadig med en tynd kapital i forretningen.

Det netop aflagt 2017/18-regnskab fortæller en historie om en virksomhed i maskinbranchen, som er blevet langt bedre polstret til fremtiden efter et overskud på godt fire mio. kr. og en større proces med at styrke økonomien efter tæt dialog med selskabets finansielle partnere.  

Det er en tydelig tilfreds direktør og medejer Flemming Larsen, som gør status og forklarer, hvad der har ændret situationen hos Dronninglund-virksomheden Præstbro Maskiner.

"Vi har  haft fokus hele vejen rundt og fået bedre styr på virksomheden. I de år med store underskud afskrev vi på nogle debitorer, som vi ikke troede, vi fik ind i igen, og nu har det så vist sig, at vi alligevel har fået noget af det tilbage", fortæller han.

Kan I så holde det niveau i det nye år?

”Det kan vi nok ikke. De penge vi afskrev tidligere, får vi kun tilbage en gang. Det ville være dejligt at tjene fire mio. kr. hvert år. Men det tror jeg ikke, og det budgetterer vi heller ikke efter. Men vores drift er i fortsat fremgang, og vi holder budgetterne”, siger han og nævner samtidig, at virksomheden har fået en ny udfordring efter, at polske Pronar har lavet en ny salgsstrategi, hvor Præstbro ikke længere skal være den danske importør.

I stedet fortsætter Præstbro importen af vogne til landbruget og entreprenørbranchen fordelt på tre forskellige agenturer med bl.a. kroghejsevogne fra Stronga og en række vogntyper fra Metal Fach samt et program af entreprenørvogne fra Sverige.

Faktaboks

Nøgletal 2017/18 I tusind kr. I parantes tallene fra forrige regnskabsår.

Bruttores.: 9.316(5.090)

Res. før skat: 4.890(426)

Egenkapital: 4.438(48)Kilde: CVR

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.