Maskinlancering i 1988: Tvillingemontoret sprøjtehjul

"Tvillingemonteret sprøjtehjul skåner rækkeafgrøderne" stod der i Landsbladet 22. april 1988.

Her kunne man læse om den store europæisk interesse, der var for en ny supersmal dæktype.

De tynde dæk var som sådan ingen stor nyhed. Det var det derimod, at dækproducenten Kleber på et pressemøde i april 1988 introducerede de smalle dæk i en tvillingemontering .

"På en maskincentral i Zeewolde på Flevoland viste producenten, hvordan anvendelsen af de smalle dæk Super 3, på en firhjulstrukken traktor med dobbeltmontering bag, kan lette kørslen i rækkeafgrøder", står der i avisen.

Afstanden mellem tvillingedækkene var 75 cm, men kunne med brug af fælgplader og mellemstykker varieres op til 90 cm.

"Super 3 er et radialdæk med stor bæreevne i 8 eller 12 lags udførelse. Det specielle buede mønster giver rolig kørsel på vej og god renholdelsesevne i klæbrig jord, og endelig er dækket godkendt til hastigheder indtil 40 kilometer i timen". Andre typer sprøjtedæk er i realiteten uanvendelige til landevejskørsel. Disse dæktyper er kun beregnet til otte kilometer i timen og der er flere eksempler på at sådan et dæk bliver ødelagt på kort tid, lød det dengang fra Ejvy Olsen, som var direktør for importfirmaet Kledana A/S.

Du kan læse hele artiklen fra 1988 ved at klikke på billedet herunder.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.