Maskinstation fik pris fra Stående Jagthunde
Foreningen Stående Jagthunde i Danmark har uddelt pris til Hjortlund Landbrug & Maskinstation.

Foreningen er nok ikke kendt af alle, men der findes en forening af Stående Jagthunde i Danmark (SJD) under Udvalget for markvildt og natur. I år er foreningens markvildtpris, som uddeles for 7. gang, gået til Hjortlund Landbrug & Maskinstation.

10.000 kr. er prisen på, og den uddeles i samarbejde med Landbrug & Fødervarer samlt DLF. 

For at få prisen skal modtageren have udført en praktisk indsats for at forbedre levevilkårene for hele fødekæden i det åbne land, alt fra insekter og småfugle til større, jagtbare arter som haren og agerhønen.

Torben Jakobsen, Hjortlund Landbrug & Maskinstation, tildeles prisen, fordi der har været arbejdet målrettet siden 2002 for forbedre agerlandsfaunaen.

En fed pris

"Det er en fed pris at få, jeg har gået op i markvildtpleje i 25 år, så jeg er glad", siger Torben Jacobsen. Han gav ved overrækkelsen af prisen onsdag pølsebord med øl og vand til de mange indbudte.

Hjortlund Landbrug & Maskinstation driver ca. 750 ha konventionelt landbrug med kartofler, korn og frøgræs. 

Der bliver sået vildtagre i hjørner og kiler, som ikke er rentable at dyrke. I efteråret sås der efterafgrøder på et langt større areal end det lovpligtige, udelukkende til gavn for markvildtet. Ved høst efterlades en stribe korn i kanten af alle marker, der er etableret en del brede, tætte hegn mellem markerne. Op til hegnene er der tit sået vildtager eller majs. Det er barjordsstirber til glæde for agerhøns, fasaner og andre af det åben lands fugle, som har behov for at støvbade.

I 2019 omlagde Hjortlund Landbrug til pløjefri dyrkning, som giver endnu bedre fødegrundlag for markvildtet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.