Med dansk hjælp kan en Claas traktor nu også tænke på jordpakning

Systemet Cemos, der sætter traktoren til at optimere sig selv, har fået hjælp fra Aarhus Universitet, afslører Claas.

Det var noget af en nyhed, som Claas præsenterede for et par år siden, da man kunne fremvise en Claas med det selv-optimerende system.

En del af testarbejdet var i øvrigt lagt på danske marker, som vi tidligere har berettet om i LandbrugsAvisens spalter.

I forbindelse med et internationalt pressemøde fortæller Claas nu, at systemet er klar til næste opdaring. Også denne gang er der danske fodaftryk involveret.

Selvom navnet Terranimo applikation nok ikke sender mange tanker over grænsen ved Kruså, så har forskere fra Aarhus Universitet sammen med andre udenlandske kræfter nemlig været involveret i et udvikle en simulationsmodel, som gør traktoren i stand til at kalkulere og vise fare for kørsel, der fører til skadelig jordpakning.

Modellen parres så med input fra Claas-systemet Cemos omkring jordtyper, jordbundsforhold, arbejdsdybde, dækudrystning, vægt med mere – og derefter bliver der regnet på risikoen.  

Og hvad gør den så derfra?


Pressefoto
 

Nu har vi jo ikke set systemet i drift. Men Claas fortæller, at traktorpiloten derfra får anbefalinger til eks. at indstille dæktryk og undervejs giver systemet piloten feedback, når han ændrer indstillingerne.

Systemet bliver en del af Cemos for traktorer i løbet af kort tid denne sommer.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.