MI gør to-kreds luftbremser til standard
Maskinhandler Indkøbsringen følger anbefalingerne og gør luftbremser standard på importørens produkter.

Maskinhandler Indkøbsringens direktør Kristian Jakobsen kvitterer nu for maskinstationernes, maskinhandlernes og landbrugets fælles anbefaling af at påbegynde implementering af to-kreds luftbremsesystemer på traktorer, vogne og redskaber. MI begynder nu implementeringen af de forestående krav i EU-forordningen TMR (Tractor Mother Regulation) om to-kreds bremsesystemer på landbrugets køretøjer.

»Vi er glade for, at man i hele branchen nu er kommet til enighed om at anbefale to-kreds luftbremsesystemer for i praksis at lovliggøre sig i forhold til de nye regler«, siger direktør Kristian Jakobsen i en pressemeddelelse.

Hos MI, der blandt andet importerer maskiner fra Kuhn vil alle bugserede redskaber senest fra 2022 være forsynet med to-kreds luftbremser. Umiddelbart betragter mange et bremsesystem på bugserede redskaber som en ekstra omkostning, men udover at blive et relevant sikkerhedsudstyr bliver to-kreds bremser et lovkrav, formentlig ved indgangen til 2022.

»I perioden fra nu og frem til 2022 kan vi forsyne vores vogne med en kombination af både det nuværende hydrauliske en-kreds bremsesystem og to-kreds luftbremser, såkaldte kombibremser. Dermed kan man nu og fremover køre lovligt med en ældre traktor med hydrauliske bremser og samtidigt have en vogn, der også er klar til at blive anvendt fra 2022 med for eksempel en ny traktor, der til den tid kun vil være forsynet med to-kreds luftbremser«, lyder det.

Nu peger de alle på luftbremserMaskiner 14. marts · 00:00

Kristian Jakobsen opfordrer til, at man nu begynder at forberede sin maskinpark på situationen efter 2022, hvor nye traktorer skal være forsynet med luftbremser og derfor ikke lovligt kan køre med ældre maskiner og vogne med enkeltkreds hydrauliske bremser.

»Med indfasning og vedtagelse af ny lovgivning vil brugte bugserede redskaber og vogne uden to-kredsbremser risikere at miste værdi, fordi de herefter ikke kan anvendes med nye traktorer, der efter 2022 skal være forsynet med to-kreds bremser«, siger Kristian Jakobsen.

»Fra 2022 må vi nemlig ikke sælge nye vogne med begge systemer, men kun levere nye vogne med to-kreds bremser, der så alene kan anvendes til nye traktorer. Jeg er klar over, det godt kan lade sig gøre at eftermontere to-kreds luftbremsesystemer på traktorer, men ved også, at det er ret så bekosteligt«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.