Morgenposten: Ny enorm russer-traktor har link til prærien

Maskinernes eget nyhedsoverblik ser bl.a. nærmere på en bogstavelig talt markant traktornyhed fra Rusland.

God mandag morgen,

Dagens store undrehistorie er for mit vedkommende, hvad russisk traktorproduktion kan præstere.

Det kan måske undre, at det ligefrem er noget, som går og bekymrer mig. Ah, tja det er det jo heller ikke, men et køb af en legendarisk canadisk traktorproducent tilbage i 2007 sætter lige nu kontante traktorspor på de store sletter i Rusland – og her taler vi om maskiner med op til 600 hk med rigtig amerikansk Cummins arbejdskraft.

Læs mere lige om lidt...

Yding har landets bedste

Først skal vi lige hylde en 23-årig alderspræsident. Johammes Dahm, der til daglig er lærling som landbrugsmaskinmekaniker hos Yding Smedie & Maskiner, var nemlig klart den ældste, der stillede op til årets DBL-mesterskab.

Fredag formiddag kunne han så hjemtage triumfen efter, at han bl.a. havde haft en rolig hånd især med en traditionel smede-opgaver og reparationen af en Kuhn såmaskine, mens udfodringerne var størst med en Fendt-traktor og gps-udstyr fra Trimble.  

Stort tillykke til østjyden, der må formodes at have en rigtig sjov dag på arbejde i dag.

Læs mere om sejren her:

DK's bedste mekanikerlærling kommer fra Yding Smedie og Maskiner

Dansk dækgigant knokler sig til rekord

For den syddanske virksomhed NDI Group har det seneste regnskabsår været noget sjovere end tidligere.

Der blev nemlig slået regnskabsrekord med et overskud på 82 mio. kr. efter skat mod 38 mio. kr. året før, kunne vi også fortælle i slutningen af sidste uge, hvor direktør René Kristensen takkede medarbejderne for at knokle igennem i et til tider krævende år.

Få hele historien her: Dansk dækgigant takker for knokleriet efter rekord

En russisk Versatile

Og så til historien bag artiklens overskrift. Vi er draget en tur til Rusland, hvor maskinproducenten Rostselmash i de senere år også er blevet velkendt for traktorer.

Meget af teknologien henter de fra Canada, hvor de ejer hovedparten af aktierne i ”prærie-legenden” Versatile, der i tidernes morgen var en del af Ford og Fiat. Russernes nye flagskib, RSM 3575 DT er udstyret med fire bælter i stedet for hjul, systemet hedder Delta Track og hentet direkte fra den canadiske fabrik.

Motormæssigt er der Cummins under hjelmen, som Claas også benytter på eks. på den nye Trion mejetærsker. Topmodellen yder op til 583 hk, og så er man altså godt med muskelmæssigt i den store liga, hvor Case IH, New Holland, Fendt og John Deere også stiller op. I forbindelse med nyheden oplyser russerne, at de netop nu opfører en ekstra traktorfabrik, der i slutningen af 2022 skal stå klar til at kunne producere 5.000 traktorer om året.  

I får lige et billede af Versatiles lignende model, og så kan man jo lige kigge lidt videre på slægtsskabet.

Samson siger farvel til Danish Agro i Sverige

Her på falderebet kan vi lige nå et par opsamlinger mere. Samson har efter Gøma-opkøbet pludselig fået adgang til en ny salgs- og servicestyrke i Sverige, hvor Gøma også var stærkt inde. Det betyder fremover, at man har sagt tak for nu til Danish Agros folk hos Swedish Agro Machinery og i stedet komme til at bruge de gamle Gøma-folk som sin udstrakte hånd i marken.  

Se her: Konsekvens af Gøma-opkøb: Samson vil selv sælge Samson i Sverige

Bredal melder udsolgt

Hos den danske gødningsudstyrsproducent Bredal går det så godt for tiden, at det med direktør og medejer Anders Bull Jensens ord er svært at nå at producere i samme takt, som kunderne egentlig vil købe deres udstyr.

”Vi har allerede rigtig mange år ordrer inde. Vi er udsolgt til april og maj næste år. Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke kan efterleve flere kunders ordrer til foråret”, fortalte han forleden.

Bredal melder udsolgt til foråret: - Vi skal have noget mere ud af døren

 

Sker i de her dage

Mandagens store event er John Deeres internationale pressemøde, hvorfra der rapporteres om en ny traktormodel fra Mannheim. Vi vil gerne gå så langt til at sige, at det bliver et produkt, der også bliver aktuelt for danske landmænd. I aften fortæller vi meget mere om det….

Syv dage igen

For spilfans så er der nu kun en uge igen til, at der endeligt kommer det nye Farming Simulator-spil.

Ha' en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Skulle man kede sig på torsdag, så skal BBB – alias Danmarks mest magtfulde embedskvinde – Barbara Bertelsen afhøres i Minkkommisionen i Retten i Frederiksberg fra morgenstunden. Mon ikke der kommer nogle spændende spørgsmål – og måske nok en sms eller mail, der fortæller noget nyt fra minksagen…

 

Rettelse kl. 11.39: I den tidlige morgenstund kom vi til at skrive, at CNH også benytter Cummins-motor i deres største traktorer. Det er ikke korrekt. For år tilbage gik CNH over til at bruge motorer fra broderen FPT.    

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.