Nordmænd fik kørt mejetærskeren fra Holstebro og nord for Oslo

Hentet en nyere brugt mejetærsker fra dansk forhandler, som sendte montøren på langtfart.

Det norske marked har traditionelt kastet maskinsalg af sig for en række danske maskinforretninger.

Sidste uge var ingen undtagelse, hvor New Holland-forhandleren Anker Bjerre A/S i Holstebro stod for en af de nyeste handler.  

I sidste uge kørte en montør nemlig otte timer – over hele natten – en New Holland CX8.70 årgang 2017 med med 25 fods skærebord og få timer på klokken fra Holstebro og hele vejen til færgeanlægget i Frederikshavn.

Derefter var der afgang med færgen onsdag morgen, hvorefter mejetærskeren efter ankomst kom på en blokvogn ved kajen i Oslo, inden den blev kørt 30-40 km nord for den norske hovedstad til landmand Hans Michael Aamold ved byen Nannestad.

Han gik særligt efter en nyere mejetærsker med en velfungerende soldkasse og stor kapacitet i korntanken.

”Formålet med en nyere mejetærsker er at kunne opgradere på høstarbejdet. Med en korntank på 12.500 liter, betyder det at vi kan bruge mere tid i marken inden tømning. En større kapacitet giver derfor mulighed for øget effektivitet – og ligeledes bidrager det til en flot færdigvære, grundet den store variable soldkasse”, siger den norske landmand Hans Michael Aamold, som med 300 hektarer til høst er en landmand i stor-skala-størrelsen efter norske forhold.

Vant til norske handler

Selvom handlen er lidt udenfor pastoratet, er handlen langt fra enestående, oplyses det fra Anker Bjerre A/S.

Maskinforretningen eksporterer nemlig af og til maskiner til Norge, alene i år har maskinforhandleren solgt flere vandingsmaskiner til norske landmænd.  – og generelt set oplever maskinforhandleren en stigende interesse fra både Norge, men også fra det øvrige udland.

”Norge er et kendt marked for os, men vi eksporterer også landbrugsmaskiner til både Holland og Tyskland – og selvom det kræver lidt flere ressourcer, så kan vi mærke, at flere af kunderne kommer igen”, siger Kim Sørensen, salgskonsulent hos Anker Bjerre A/S.

For den norske landmand er det ingen hindring at handle på tværs af grænsen.

”Jeg har haft en god kommunikation med Anker Bjerre A/S, som har ydet en ærlig og god service. Ved handel med brugte maskiner er tilliden afgørende – og jeg har følt mig i trygge hænder og købt en mejetærsker, der lever op til mine forventninger”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.