Nu er britisk traktorsalg nede på mund- og klovsygeniveau

Ikke siden 2001 er der kommet så få nye traktorer på markedet.

Kan du huske, hvordan mund og klovsygen traktor dybe spor ind over de britiske landmænd tilbage i 2011? 

Dengang røg traktorsalget helt i kulkælderen.

Der er den britiske traktorbranche havnet helt aktuelt.

Ifølge landbrugsavisen Farmers Weekly faldt markedet med 42 pct. i maj efter et april, som var endnu værre.  De første fem måneder af året af antallet nyregistrerede traktorer i Storbritannien med 4.263 traktorer på det laveste niveau siden mund- og klovsygen hærgede, oplyses det.

Avisen citerer økonom Stephen Howarth fra Agricultural Engineers Association for at pege på corona-krisen og de midlertidige fabrikslukninger rundt omkring i Europa som en af hovedårsagerne til nedgangen.

Brexit lurer også som en anden medvirkende årsag. Sidste år blev der nemlig handlet en del nye traktorer i foråret op til den oprindelige Brexit-dato 29. marts.

Til og med april var det danske traktorregistreringer meget i tråd med udviklingen i 2019. I maj faldt nyregistreringerne også dramatisk i Danmark. På de britiske øer spekuleres der nu i, om der omvendt kommer en effekt af, at traktorfabrikkerne nu igen producerer og kan levere traktorer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.