Ny Rauch-spreder når ud på 50 meter
MI har afsat det første eksemplar af den nye Rauch Axent, som både kan sprede gødning og kalk via to forskellige spredemoduler.

Da repræsentanter fra de danske Kuhn-forhandlere forleden var til det årlige kick-off arrangement om nyhederne til den kommende sæson hos MI, Maskinhandler Indkøbsringen i Vejle, stødte de i udstillingen på den nyeste og opdaterede version af den bugserede Rauch kalk- og gødningsspreder, Rauch Axent 100.1. Det første eksemplar er allerede solgt til Kring Agro.

Noget af det særlige ved Rauch Axent 100.1 er, at den kan både sprede gødning og kalk via to forskellige spredemoduler. Gødningsmodulet Axis PowerPack har det præcise H-EMC system, der kan sprede granuleret gødning i en arbejdsbredde på 50 meter. EMC står for Electronic Metering Control, og det går ud på, at følere under både højre og venstre spredetallerken måler på bl.a. drivkraftbehovet og konstant korrigerer spredemængden elektronisk, så der opnås en optimal præcision i spredebilledet. EMC-doseringssystemet måler gødningen individuelt på højre og venstre spredetallerken.

Rauch Axent kan også sprede kalk i en arbejdsbredde på 15 meter. Kalkmodulet Lime PowerPack er hentet fra en af Europas førende leverandører af materiale til håndtering af alle tænkelige kalktyper. Skift imellem de to spredemoduler kan ifølge producenten foretages på få minutter.

Rauch går efter præcision og udbytter med vejeceller Fredag 23. december 2016 · 00:00

Med en tank på 9.500 liter og en nyttelast på 8.400 kg er Rauch Axent målrettet stordrift. Den første spreder i Danmark er solgt til Kring Agro A/S i Trekantsområdet af MI-forhandler Vemas A/S.

Den kombinerede kalk- og gødningsspreder har en kraftig aksel med bremser, som giver mulighed for 40 km/t på vejen, og de store hjul sikrer lavt marktryk. Den fås også med drejbar aksel. Maskinen er udstyret med eget hydraulikanlæg til drift af alle de hydrauliske enheder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.