Ny X9: Så stort er soldarealet

Ny X9: Så stort er soldarealet

Fremhæves bl.a. for stort soldareal, minimalt spild og stor brændstofbesparelse.

Siden den internationale lancering ved Agritechnica i 2019 har John Deere høstet megen omtale for deres nye stortærsker X9. Den har allerede kørt test i Danmark, men lanceres for alvor på det danske marked her i 2021.

Agromek præmierer den bl.a. med to nyhedsstjerner, fordi mejetærskeren repræsenterer en væsentlig ny konstruktion.

Her fremhæves bl.a. to langsgående rotorer kombineret med en otte-vinget indføringsaccelerator for jævn indføring og et tærskeareal på 1,5 kvadratmeter, hvor materialet passerer 2,5 gange.

Det nye Dynaflow XL rensesold, giver ifølge producenten, markedets største soldareal med hele syv kvadratmeter, der inkluderer terrænjustering.

I Danmark er det Semler Agro, der importerer og markedsfører produkter. De slår bl.a. også på det nye HDX skærebord udviklet til X-serien med en forhøjet kapacitet og minimering af spildet. Sejlskærebordet er opdelt i tre sektioner, så det store bord lettere kan følge markens konturer.

På selve gummibåndene er der udviklet et patenteret system, som består af små gummiriller og forhøjninger, der er med til at holde på kernerne, så spildet fra skærebordet minimeres.

X9-serien har også en nyudviklet 40 km/t transmission i to trin. Accelerationen sker helt trinløst ved hjælp af to motorer, der automatisk overlapper hinanden afhængigt af hastigheden. Det giver samlet en momentforhøjelse på 30 procent samtidig med en brændstofbesparelse på 30 procent.

Emneord

Agroweb 2021