Pöttinger producerer 4.000 redskaber inde hos naboen
Den østrigske producent, Pöttinger, har i dag officielt fremvist den nye fabrik i Tjekkiet, hvor der fremstilles 4.000 plove og harver om året.

LandbrugsAvisen, Tjekkiet.

Efter et langt tilløb har østrigske Pöttinger nu klarmeldt producentens fabrik i Vodnany i nabolandet Tjekkiet, hvor der fremstilles 4.000 plove og harver om året. Fabrikken blev i dag og for første gang officielt vist frem for 40 europæiske journalister.

Fabrikken i Vodnany fremstiller Terradisc diskharver, Servo plove, Lion rotorharver, Synkro stubharver og Fox kombiharver. Fabrikken har været i drift siden 2016, men er først for nylig nået op på den fulde arbejdsstyrke på 600 mand.

Ideen med en tjekkisk Pöttinger-fabrik blev fostret i 1995, og den er bygget i årene 2007 til 2015 og undervejs udbygget ved knopskydning. Fabrikken, der er på 40.000 kvadratmeter, ligger kun et par hundrede kilometer fra moderfabrikken hjemme i Grieskirchen i Østrig.

Blandt forklaringerne på at lægge en ny fabrik i Tjekkiet er, at den familieejede virksomhed efterhånden havde støvsuget egnen omkring Grieskirchen for kvalificeret arbejdskraft. Og østrigerne testede i forvejen nye maskiner på store farme i Tjekkiet. Så der var en god forbindelse de to lande imellem, og man havde fundet en egnet lokalitet på 11 hektar til formålet.

»At det så en overgang viste sig, at det også var svært at finde kvalificeret arbejdskraft i Tjekkiet er en anden sag, men det er løst forlængst«, siger Pöttingers danske salgschef, Lars Andreasen.

Læs mere i den trykte udgave af LandbrugsAvisen i næste uge.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.