Rekord: Kendt racerkører kører 140 km i timen i specialbygget traktor
The Stig satte for nylig ny verdensrekord ved at køre over 140 kilometer i timen i en modificeret traktor.

Ingen gider sidde fast bag en traktor på landevejen, hvis man har travlt. Men det problem har det engelske TV program Top Gear løsningen på.

Forleden satte showets “tamme racerkører“, The Stig, ny hastighedsrekord i en Lamborghini inspireret traktor med en gennemsnitshastighed på 140,45 kilometer i timen. Dermed slog han den tidligere verdensrekord med mere end 10 kilometer i timen og formåede således at skrive sig selv i Guinness rekordbog.

Modificeret vs. standard

Rekordkøretøjet er bygget af ingeniører bag Top Gear og yder 500 heste ved hjælp af en 5,7 liters Chevy V8. Hvad der skal til for at kalde et køretøj en traktor er uvis her på redaktionen, men i hvert fald er den specialbyggede udgave temmelig anderledes end en standard produceret traktor, hvilket var netop det, Valtra satte den tidligere rekord med.

I 2015 nåede finske rallykører Juha Kankkunen op på 130,17 kilometer i timen i en Valtra T234 med ændret transmission og et til lejligheden øget ladetryk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.