Rekordsælgende Claas bemærker én særlig ting om Danmark

Den tyske maskingigant omsatte for ca. 29 mia. kr. i 2017/18.

Det seneste år har på mange måder været et rigtig stærkt år for Claas, når man surfer hen over deres regnskabstal.

Den tyske maskingigant, som stadig er familieejet, har i dag offentliggjort sit regnskab for det seneste år. Og mens vi i tankerne går og funderer over tørkens betydning i Danmark, så kører tørken stort set forbi Claas i det store regnskab. Et stort land som Frankrig har rejst sig efter en krise året før, og det bemærkes, at kvægbønderne rundt omkring på markederne i stigende grad har købt Claas-produkter – ligesom der også er nyt omkring Danmark langt inde i årsregnskabet. Det kommer vi tilbage til. De store tal først.  

Omsætningen steg med 3,4 pct. til ca. 29 mia. kr. – en kende mere end forventet for regnskabsåret, som løb frem til oktober i år.

”Vi har fortsat vores vækst i et volatilt marked og igen signifikant øget vores indtjening”, lyder det fra direktør Hermann Lohbeck, som udtaler sig på vegne af Claas topdirektion.

Claas bemærker, at den globale omsætning for landbrugsmaskiner ifølge branchetal med et niveau på ca. 776 mia. kr. nåede det højeste niveau i fire år i 2017.

Hos Claas blev fremgangen udnyttet til at opnå maskinkoncernens højeste omsætning nogensinde. Et niveau som iøvrigt er 1 mia. euro større end for ti år siden.

For Claas er det primært kernemarkederne Tyskland, Frankrig og UK, som leverer fremgangen. Men Claas har også høstet godt på dansk grund.

”Som i de foregående år, er det UK, Italien, og Spanien – og også Danmark – som opnåede de højeste salgstal”, lyder det nemlig.

I et interview her i LandbrugsAvisen oplyste Claas fornylig i øvrigt, at andelen på nysolgte mejetærskere lå på hele 42 pct. i seneste statistik over solgte mejetærskere i Danmark.

For 2019 forventer Claas, at verdensmarkedet for landbrugsmaskiner fortsat vil vokse med stigende efterspørgsel efter professionelt udstyr, og at Claas igen vil levere en mindre regnskabsfremgang igen næste år. Claas tager dog et forbehold for, hvad store globale handelstvister kan få af betydning for handlen med landbrugsprodukter i det kommende år.  

Faktaboks

Claas i tal:

Omsætning: 29 mia. kr. 

Res. før skat: Ca. 1,7 mia. kr.

Egenkapital: Ca. 10,4 mia. kr.

Ansatte: Ca. 11.132

Kilde: Claas Groups årsrapport 2017/18.

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.