Så stort blev traktorgigants overskud: Fordobler op til 39 mia. kr.

John Deere årsresultat er mere end fordoblet i 2021 trods nye coronaudfordringer og arbejdsnedlæggelser.

Der har ikke været medvind på alle cykelstier.

10.000 ansatte har her til sidst i regnskabsåret valgt at lave den længste strejke i flere årtier.

For John Deere – som for rigtig mange industrivirksomheder kloden rundt – er det en daglig kamp at få de rigtige komponenter frem.

Alligevel kan traktor- og maskingiganten levere noget af et årsresultat med en omsætning på 290 mia. kr. og et overskud på hele 39 mia. kr.

Under danske vinger er det kun virksomheder som Mærsk og Novo, der kan hamle op med den indtjening.

Corona er stadig den store spiller, når man skal forstå John Deeres økonomiske præstationer.

For et år siden gik omsætningen nemlig væsentlig ned, da den første corona-bølge kostede længere produktionsstop på en række John Deere-anlæg verden rundt.

I år har produktionen været mere stabil – om end det er blevet vanskeligt at få fat i de rigtige komponenter til produktionen – og dermed længere leveringstider på udvalgte varer.

I en kommentar kalder John Deeres topchef John C. May nøgletallene for et resultat af stærk efterspørgsel ude hos slutkunderne. 2022 vækker os optimisme hos maskingiganten med hovedkontor i Moline, Illinois i Midtvesten.

”Vi forventer, at efterspørgslen efter landbrugs- og entreprenørmaskiner fortsat vil få gavn af positive faktorer som gode kornpriser, økonomisk vækst og stigende investeringer i infrastruktur”, lyder det i en kommentar, hvor John Deere dog også forventer, at der fortsat vil være udfordringer med at få produceret varer hos underleverandørerne.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.