Særpræget robot holder øje med marken

SentiV robotten triller rundt dagen lang og tager billeder og video af planter i marken. Dens design er yderst speciel, men det er ikke tilfældigt.

Den ligner noget fra Star Wars. Men SentiV robotten er faktisk beregnet til at hjælpe til i landbruget.

SentiV er i øjeblikket udstillet på FIRA 2019 i Toulouse, Frankrig, hvor LandbrugsAvisen også er til stede. Den er blot én af mange robotter, der vises frem på den fjerde internationale konference for robotter i landbruget.

Men ud over at ligne fælgen til et cykelhjul med tvillingmontering, hvad kan SentiV så egentlig?

»Den er beregnet til at køre rundt ude i marken, hvor den tager billeder af planterne for at give landmanden en status på vækst, sygdomme og ukrudt«, fortæller William Guitton, grundlægger og medejer af Meropy, som står bag robotten.

Analyserer billeder

SentiV har tre kameraer. To, der tager billeder, og et der optager video under kørslen. Billederne sendes enten trådløst til en cloud-løsning eller gemmes på et hukommelseskort. Herfra går de videre til et program, der analyserer de mange data.

»På den måde kan landmanden få besked om planternes tilstand. Det kan være sygdomme, som systemet detekterer, eller for eksempel mængden af ukrudt i afgrøden«, forklarer William Guitton.

Den lille robot er 100 pct. selvkørende, og den har sit specielle design for at reducere skader i marken.

»Den kan se lidt sjov ud. Men vi har arbejdet længe med designet, fordi vi vil have en robot, der ikke skader afgrøderne på nogen måder eller som laver skader på jorden«, uddyber William Guitton.

SentiV vejer blot 10 kg og kan køre op til 10 timer på en opladning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.