Safesound vil øge sikkerhed i landbrugs- og maskinstationsarbejde

Det blev alvorsfuldt, da Kenn Carlsen fra SafesSound bragte DM&E Vidensdage deltagere ind i et univers med nærværende lydhistorier om arbejdsulykker.

Målet er at redde liv. Virkemidlet er lydhistorier á la gamle dages hørespil. Og resultatet var - i hvert fald under Kenn Carlsens oplæg under DM&E Vidensdage - at deltagerne først blev stille for dernæst spontant at fortælle, om nogle af de næsten-ulykke-oplevelser, som de hver især havde nogle stykker af.

Forinden havde de med høretelfoner på lyttet til en dramatisk og stærk fortælling om en fritrækningsulykke, indtalt af dem, der havde oplevet den.

- Det handler nok lidt om holdning til sikkerhed. Det er måske lidt aldersbestemt. Der er jo drengerøve imellem. Jeg har selv oplevet en fritrækningsulykke, der gik helt ad H til, sagde en tilhører.

- Vi gør allesammen af og til dumheder, mente en anden.

- Ja, og af og til er det rutinearbejde, og somme tider tænker man, at det plejer jo at gå, sagde en tredje.

I hvert fald er Kenn Carlsen fra SafeSounds leveringsdygtig i et undervisningsværktøj, som er en ny indgang til at undgå fatale ulykker i hverdagen. Han producerer lydhistorier, der skaber billeder, giver associationer og tanker om sikkerhed.

- Med lyde skaber du som lytter selv billeder inde i hovedet. Det virker stærkere og forankrer sig. Det giver en følelsesmæssig oplevelse, som sætter sig i langtidshukommmelsen. Når folk oplever det her, og selvom de umiddelbart tænker, at vi ikke gider være i det her sikkerhed igen, så gør det, at de bliver meget motiveret til at tale om sikkerhed, siger Kenn Carlsen fra SafeSounds.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.