Satser på millionsalg efter konkurs: Auktionshus køber op i AP Gyllevogne

De sidste gyllevogne fra konkursramte AP Gyllevogne kommer på auktion om et par uger.

Det bliver ikke en anden dansk fabrikant, der overtager driftsmidlerne efter forliste AP Gyllevogne i Nykøbing Mors.

Auktionshuset DAB overtager nemlig varelagre, driftsmidler og ikke mindst de sidste gyllevogne, som virksomheden nåede at producere, inden virksomheden blev begæret konkurs 12. oktober.

DAB bekræfter overfor LandbrugsAvisen, at auktionshuset har købt en del af boets aktiver.

Ifølge vurderingskonsulent Tom Christensen bliver aktiverne ført op på auktionshusets lister i næste uge, og forventeligt kan folk så begynde at se og byde på online-auktionen næste uge igen.      

Udover driftsmidler fra produktionen kommer der bl.a. et større varelager og fem gyllevogne samt en gylletrailer til salg på auktionen.

Hvor stor omsætning forventer I?

”Det er altid svært at sige, men vi forventer da et salg på mellem fem til ti mio. kr.”, siger vurderingskonsulenten.

Nej tak fra Gøma og Samson

AP Gyllevogne’s produktion ligger på familien Andersens egen ejendom ved Nykøbing Mors.

Virksomheden blev startet i 1992 og igennem årene har AP Gyllevogne bl.a. forsynet danske landmænd og maskinstationer med deres karakteristiske røde gyllevogne samt det svenske eksportmarked.

I offentligheden indtraf konkursen pludseligt, men bag kulisserne har flere virksomheder fået forelagt muligheden for at drive den videre fremover.

Flere naturlige opkøber med produktion i samme segment som Samson Agro og Gøma har overfor LandbrugsAvisen afvist, at de har været reelt interesserede.

”Nej, det er et klart nej. Er vi interesserede i yderligere akkvisitioner, så vil det være i en større producent længere nede i Europa”, lød det eksempelvis forleden fra Samsons adm. direktør Lars Henriksen.

Få dage før konkursen blev selskabet AP Gyllevogne omdøbt til selskabet Datoselskabet af 10. oktober 2020 A/S, hvilket dermed er navnet for selskabet under konkurs.

For et år siden fik AP Gyllevogne i øvrigt den finansielt meget stærke koncern Euro Steel som en af ejerne, men ifølge selskabsregistreringerne gik Euro Steel ud af ejerskabet igen allerede kort inde i 2020.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.