Flere oplagte købere af konkursramte AP Gyllevogne siger nej tak

I maskinernes et nyhedsoverblik skal vi bl.a. høre nyt om mulige købere af konkursramte AP Gyllevogne.

God mandag morgen,

Sådan en mandag morgen, hvor det er mørkt og lidt rusken snusk, så håber man på opklaring og varme.

Ugens store spørgsmål bliver om der er også smiler sig sol frem og fremgang for konkursramte AP Gyllevogne.

I sidste uge forlød det i en historie hos AgriWatch, at der var flere bejlere til virksomheden i et optimistisk bud fra kurator.

Det bliver spændende, hvad der kommer til at ske i de kommende dage. Om lidt kan jeg fortælle nyt om flere af de mest oplagte aktører, der har besluttet ikke at bide til bollen og køre fabrikken videre i deres regi.  

Gøma har rundet 100 gyllevogne – og fået bedre tider

Selvom AP Gyllevogne for tiden er under konkursbehandling, så er gylleudstyr som sådan ikke noget skidt marked at operere i som sådan.

Tidligere på sæsonen kunne Samson Agro præstere et nyt rekordregnskab. Forleden kunne Samson-naboen Gøma så oplyse, at de har præsteret et markant bedre regnskab end året før – og genererer dermed nu stabile regnskaber med deres ”hybrid-virksomhed” som både forhandler og producent af gylleudstyr. Gøma kunne også oplyse, at man nu har rundet et trecifret antal producerede gyllevogne.

Læs mere her:

Gøma har nu lavet trecifret antal gyllevogne fra egen produktion

Gøma fordobler resultat

Puma-fans kan glæde sig til ny version

Klikker man sig ind i årets traktortal, så vil man opdage, at bestseller’en på den danske traktormarked hedder Case IH Puma. CNH hviler dog ikke på laurbæerne. Modelserien, der gør sig det vigtigte mellemstørrelseområde, hvor rigtig mange landbrugsopgaver kan klares, kommer nemlig snart i en ny version – både i amerikanske udgaver fra fabrikken i Racine – og fra Case IH-fabrikken i St. Valentin i Østrig, der forsyner de danske kunder.

Læs mere her:

Ny 2021 udgave på vej af Danmarks mest populære traktormodel

Gøma, Samson og He-Va vil ikke købe AP Gyllevogne

Og så til overskriften på denne nyhedsgennemgang. Vi er jo mange, der følger med i, hvordan AP Gyllevogne kommer igennem konkursen. Foreløbig er der ikke fundet en ny ejer.

Jeg talte forleden med maskinfabrikanten He-Va, som ligger på samme egn. Herfra lyder det, at AP Gyllevogne er en virksomhed, som man har fået præsenteret muligheden for et stykke tid siden. Produktet betegnes som interessant – men businesscasen er for anderledes til at passe ind hos He-Va.

”Nej, jeg synes, at AP Gyllevogne har nogle spændende produkter. Det passer bare ikke sammen med os. Du kan ikke lige tage produktionen ind i vores fabrik og opnå nogle synergier. Vi koncentrerer os om jordbearbejdningsprodukter med et netværk af forhandlere. Gyllevogne er komplekse produkter, hvor du selv skal være med i salget på en anden måde. Det ville betyde, at vi skulle lave et andet set-up”, siger adm. direktør Villy Christiansen.

Hos Gøma melder adm. direktør Søren Jensen også hus forbi. Virksomheden har selv fået toptunet sine produktionslinjer – og så giver det ikke så meget mening at købe noget tilsvarende et andet sted.

Hos Samson Agro kan adm. direktør Lars Henriksen ikke se det fornuftige i at købe et andet dansk mærke og produktion.

”Nej, det er et klart nej. Er vi interesserede i yderligere akkvisitioner, så vil det være i en større producent længere nede i Europa”, siger han.  

De tre virksomheders udmeldinger er dog ikke det samme som, at der ikke kan findes en maskinproducent i Danmark, som kan se det fornuftige i at få et ben og et nyt produkt med i porteføljen eller en helt anden aktør ind i produktionen.

Vi er formentlige klogere i de kommende dage.

Læs også tidligere historier her:

Maskinhandler lover at holde konkursramt producents vogne kørende

Dansk gyllevognsproducent er under konkurs

MI mister stort jordgrej til Skifter og co.

Inden vi slutter nyhedsgennemgangen, så skal vi også runde et velrenomeret redskabsmærkes skifte på det danske marked.

Bednar går nemlig fra MI og deres forhandlere til Danish Agro Machinery-regi, der dermed får et bredt udbud af jordbearbejdningsmaskiner med både Bednar og Lemken i maskinhuset.  

Danish Agro får Bednar på plakaten

Dommen fra 2.000 traktorejere: Bedste traktor er….

Det amerikanske landbrugsmagasin Progressive Farmer har begået en kæmpe brugerundersøgelse blandt sine læsere.

Ifølge magasinet har næsten 2.000 læsere sendt data ind om mere end 7.000 traktorer – og det er jo interessant læsning, selvom man ikke 1 til 1 kan overføre resultaterne til danske forhold, hvor vi ser større og mindre repræsentation af samme mærker og modeller i markedet.

Men hvad tænker amerikanerne så om deres traktorer?

For mindre traktorer under 100 hk:

Kubota og John Deere delt som bedste traktorer(samlet vurdering af ejerskabet i et snit af alle parametre) samlet i klassen. John Deere opnår højest loyalitet, mens Kubota opnår færrest problemer pr. traktor.  

For mellemstørrelse traktorer mellem 100 til 235 hk:

Her vinder John Deere igen pladsen som den bedste traktor over alle parametre. Mærket opnår også bedst loyalitet fra kunderne, men det er New Holland, der har færrest indrapporterede problemer.

Stortraktorer over 235 hk:

Her tager John Deere alle pladserne – altså både det mærke, der vinder samlet på alle parametre, har størst loyalitet og har færrest indrapporterede problemer.

Skyder penge i sensorer til kornbanken                                 

Og så bliver vi lidt i staterne, men skal også en tur til kornbunkerne – og lidt til Agro Food Park.

Danske Webstech ApS har et lille kontor i Agro Food Park. Herfra arbejder man med et digital overvågning af kornbunker, så trådløse sensorer kan gøre det nemmere at holde styr på udviklingen på lageret uden, at man konstant skal rende rundt og lave manuelle målinger.

Firmaet blev i 2019 købt af amerikanske TeleSense – og nu har amerikanerne rejst 10 mio. dollar i ekstra kapital, lød det forleden.

Se her: TeleSense skruer op for udviklingen

Sker fremover:

Her fra LandbrugsAvisen arbejder vi for tiden med et større avistillæg i satrten af november til maskininteresserede - i næste weekend igen. 

Det bliver med en masse nyt fra traktorverdenen og så dedikerer vi også et helt område til landmandens biler efter, at vi har været på vejene og i marken for at teste det nyeste her. 

I denne uge afholder New Holland de sidste arrangementer i deres store demo-tur – denne gang på de østlige øer.

5. November har John Deere indbudt til virtuelt pressemøde om deres operation center. Selvsamme dag kommer producenten bag New Holland og Case IH med en dugfrisk status over markedet med en ny kvartalsrapport.

Ha’ en fin uge!

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Ligger du inde med en interessant historie eller tip, så ring gerne på mobil 40283032 eller skriv en mail på cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.