Se de 18 løsninger til landbruget, som byder sig til med to prestigefyldte stjerner på ryggen

Se de 18 løsninger til landbruget, som byder sig til med to prestigefyldte stjerner på ryggen

En helt nyudviklet sprøjte, der kan sidde på en markrobot og særligt udstyr til vogne, der skal køre i kuperet terræn er blandt produkterne. Se hele listen her.

Det store felt af årets stjernenyheder i Agromeks Speciel Edition er placeret i kategorien med to-stjerner. I alt er det blevet til 18 stykker – og her præmieres vidt forskellige nyheder fra store internationale nyheder i marken, nye danske sprøjter til managementsystemer i stalden og helt nye produkter indenfor eks. hegnspæle.

Se dem her:

Hardi: Sætter farten op med ny sprøjte

En af årets store nyhededer er Hardis nye marksprøjte, Aeon Centura line trailersprøjte, som er nyudviklet helt fra bunden. Det er blandt andet sket for at hæve kapaciteten og formindske den ikke produktive tid i marken. Maskinen kan du iøvrigt høre meget mere om, når Hardi holder et indlæg om produktet på AgroWeb tirsdag.

 

AgroIntelli: I dansk samarbejde med SpitFire

AgroIntellis Robotti kan nu udstyres med en sprøjte, der er ideel til båndsprøjtning i rækkeafgrøde, men også kan bredsprøjte i korn.

Markrobotten har nemlig fået sig en ny makker i form af en specialudviklet marksprøjte fra Danfoil. Makkerparret kaldes for Robotti SpitFire.

Fra Agromeks nyhedsudvalg lyder det, at med sprøjten placeret på en robot er bomsvingninger næsten lig nul, bomhøjden er konstant – og så meget naturligt er larbejdsmiljøpåvirkning af ”chaufføren” meget lille, når Robotti selv kører rundt i marken.

 

Ålö Danmark: Her kan du scrolle frontlæsseren

Et nyt pistolgreb til frontlæsseren har vundet gehør hos Agromeks nyhedsudvalg. Det nyudviklede joystick i Quicke Control System fremhæves bl.a. for, at styringen kan ske via en tommelfinger. Ud over den funktion består nyheden også af et nyt ventilsystem til hurtigkobling mellem traktor og frontlæsser.

 

AJ Energi & Strø: Fodertilskud med oregano

J Energi & Strø har hidtil kun beskæftiget sig med strøelse og tørhygiejne, men virksomheden introducerer nu et fodertilskud til grise over 30 kg.

AJ X30 produceres hos den danske fodervirksomhed Scagro A/S. Agromeks nyhedsudvalg lægger vægt på, at foreløbige forsøgsdata fra besætninger i praksis tyder på forbedret tilvækst, foderudnyttelse og kødprocent ved anvendelse af produktet til slagtegrise.

 

Staldmæglerne: Køer multitasker, mens de spiser

Ved at placere en gummimåtte på en platform foran foderbordet kan køer nu få desinficeret deres klove, men de står og æder.

Sådan lyder rationalet fra Staldmæglernes nye produkt Feeding Step med BactiControl.

Måtten tilføres desinfektionsvæske fra en integreret gummislange foran køernes bageste ben. Når køerne tråder op på måtten for at æde, bliver måtten nærmest lagt i blød i desinfektionsvæsken.

 

Linka Energy: Den napper stenene, før dit fyr gør det

Når halmen presses i marken, er det svært at undgå, at der kommer sten med i ballerne. Stenene kan medføre uhensigtsmæssige driftsstop i halmfyret og efterfølgende alarmer, der skal tages hånd om.

Det vil en ny stenfælde fra Linka Energy gøre en ende på.

 

Semler Agro: Ny stortærsker med kæmpe kapacitet

Stortærskeren X9 får første hæder i Danmark. John Deeres nye stor-mejetærsker X9 fremhæves bl.a. for de to langsgående rotorer kombineret med en otte-vinget indføringsaccelerator for jævn indføring og et tærskeareal på 1,5 kvadratmeter. Det har næppe forbigået nogen, at John Deere lover 100 ton kapacitet på maskinen i hvedemarkerne.

Det nye Dynaflow XL rensesold, giver ifølge producenten, markedets største soldareal med hele syv kvadratmeter, der inkluderer terrænjustering.

 

Semler Agro: Bæltetraktoren med ”flydende” kørsel

I beskrivelsen af John Deere 8RX fra Agromeks nyhedsudvalg lægges der vægt på, at 8RX med sine fire bælter bl.a. har en længere akselafstand end hjultraktoren, hvilket gør den i stand til at have fuldt styreudslag og opnå en venderadius, der er endnu mindre end hjultraktorens. Selve betjeningen er ifølge producenten identisk med hjultraktoren, men man vil opleve en mere ’flydende’ kørsel i marken.

 

Frejma: Ny dansk maskine til kamp mod kvikken

Det er en helt ny dansk maskinproducent, som bliver præmieret her. Frejma fra Skanderborg får nu sin første Agromek-stjerne nogensinde maskinen Root-up 4000. Maskinen hiver kvik og andet biomateriale op, som man ikke ønsker i sin mark.

 

HydraSpecma A/S: Komplet ”hjælpepakke” til vognene

Med Hydra Drive System tilbyder HydraSpecma en komplet løsning til hydraulisk hjælpetræk på en række forskellige vogne. Pakken består af en komplet 10-12 ton hjulaksel med påbygget differentialespærre, tromlebremser, hydraulikmotor, tilhørende styreventiler samt betjeningsenhed til traktoren.

 

Nomaco Danmark: Få en lille lastbil, der smyger sig rundt på el – med to tons på ryggen

Den lille el-drevne lastbil Melex N-truck er en ny eldrevet lastbil i den lille, snilde 3,5 ton-klasse. Det oplyses, at den laster op til to ton mod normalt ca. et ton i samme klasse.

 

Poda Hegn: Få strøm i hegnet med solceller

Et nyt solcelledrevet anlæg gør det let at få etableret elhegn i større afsides beliggende folde og naturplejearealer, hvor det ellers kan være svært at få adgang til 230 volt. Det nye soldrevne spændingsanlæg er endvidere monteret på en palle, så det er enkelt at flytte.

 

Poda Hegn: Hegnspæl i plast forventes at leve i 25 år

En anden nyhed fra Poda Hegn er en ny hegnspæl, som er produceret i plast med en kerne af glasfiber. Pælen betegnes som at have stor styrke, samtidig med at den kan tåle at blive bøjet.

Ifølge producenten gives der ti års garanti på plast-pælen, men den forventes at holde mindst 25 år.

 

Boumatic A/S: Malker køerne bagfra

Gemini fra Boumatic malker som den eneste AMS på markedet køerne bagfra for at give en mere nem og rolig malkning. Med Gemini Singlebox og Doublebox introducerer Boumatic nu to nye malkerobotter på det danske marked efter succes i det øvrige Europa med den nye generation robotter efter lanceringen i sommeren 2020.

 

Metsjö: Særlige aksler sikrer plads på kreaturvogn

Agromeks nyhedsudvalg peger specielt på, at de hydraulisk justerbare aksler på kreaturvognen MetaMove giver en større kapacitet end vogne med hjulkasser eller vogne med hjulene monteret fast på siden af vognen.

 

Thyregod: Mere sikker transport med ny undervogn

Fremover er TIM-vognen GSV 40+ yderligere toptunet til at køre under kuperede forhold med en ny krængningsstabilisator som en del af produktet.

 

Agrisys A/S: Så kan du styre din svinestald fra skyen

Den dansk teknologivirksomhed AgriSys har udviklet en helt ny platform, ConSys, som er et komplet overvågnings- og styringssystem til grisestalde.