Se maskinforretningen som selv er strømproducent: - Vi er helt off grid

Omkring det, som er blevet Sjællands maskinhovedstad, Ringsted, er der sat turbo på nye byggerier af maskinhuse.

Her sættes der også nye standarder for bæredygtigheden i de bygninger, som huse mekanikere, sælgere og lagerfolk til service af landbrugets maskiner.

Den nye bygning for Helms TMT-Centret bliver ifølge medejre og direktør Jakob Helms "off grid", når solceller, store batterier og varmepumper kommer til at forsyne bygningen med strøm og varme i fremtiden.

Netop mandag ankommer solcellerne, der skal dække taget, som LandbrugsAvisen var oppe at bese under den officielle åbning fredag sammen med Jakob Helms.

- Jeg er stolt af, at vi viderefører den grønne profil. Der bliver lagt et 160 kW-solcelleanlæg på taget, og kobles direkte på vores fire serieforbundne varmepumper, som står for al køling og opvarmning i huset, og agerer dermed off-grid her og er vores egen lille produktion af strøm, siger han i den video, som vi producerede sammen med ham under åbningen.

Han fik her lov til at fremvise sine fem favoritdetaljer ved nybyggeriet. 

I videoen møder du også distriktschef Kim Hansen, Helms TMT-Centret, som glæder sig over de nye rammer. 

- Den gamle afdeling fejlede som sådan ikke noget, men når vi så er kommet herovre, så kan vi godt mærke det step up, det har givet os at komme over i nogle nye rammer, siger han. 

Bliver nabo til eget gammelt hus

Bygningen ligger få meter fra Helms gamle forretning i Ringsted. Den er solgt videre til Semler Agro, som også holdt åbent hus fredag og lørdag på stedet.  

Bygningen var ejet af Allan og Jakob Helms far, Kristian Helms, som i forbindelse med generationsskiftet i stedet har solgt den gamle bygning videre, mens brødrene så har sat gang i det nye byggeri i Ringsted, som bedre matcher de krav, som de sætter til faciliteter til værksted, lager, udstilling og salgsafdelingen på stedet, mens bygningen sætter nye standarder for klimavenligt byggeri.

Med batterier vil den producerede strøm fra solcellernes produktion i dagtimerne kunne gemmes til de mørke timer på dagen. Varmepumperne kan også køle, når solen skinner og det bliver meget varmt om sommeren, fortæller Helms.

Giver det mening at trække på billig strøm fra det generelle elnet, så kan systemet også indstilles til det.

En vigtig tanke bag strømproduktionen er også, at der kommer flere og flere maskiner, som skal lades op – og får mulighed for at oplade besøgende og virksomhedens egne biler med grøn strøm, når solen skinner.

Inspirationen til designet er bl.a. hentet fra bilhuse som hos Hessel med kurver og sorte huse. Hjemme i Herning har Helms i forvejen en træbygning, som kaldes skuret, og i Ringsted er de sorte plader beklædt med træpaneler til forskel fra det gamle hus’ beton-look.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.