Semler-chefen har isoleret de 13 afdelinger i kampen mod corona

Chefen for Semler Agro tror, at corona-sygdommen også vil berøre i hans personale. Men han har en klar plan for at inddæmme problemerne.

Ingen kontakt. Overhovedet.

Det er en af grundpillerne i den store maskinforretning Semler Agros egen håndtering af corona-krisen.

”Vi har et skarpt fokus på, at alle 13 filialer kører sådan, at der ikke er nogen, som overhovedet har kontakt mellem filialerne”, fortæller den danske John Deere-forhandlers adm. direktør Morten Buus.

Det betyder eks., at han selv kun besøger og arbejder på filialen i Vejrup ved Bramming. Forbuddet er dermed helt konsekvent. Reservedele afleveres hos kunder eller udekørende montører uden fysisk kontakt, og alle eksterne leverandører er bedt om ikke at komme indenfor, hvis de har været i andre filialer indenfor de seneste 14 dage.

Hos servicefolkene er man delt op i teams, så der i alle 13 forretninger er ét udekørende team og ét værkstedsteam, så hvis der kommer sygdom det ene sted, så har man stadig den anden halvdel af servicefolkene på en lokation, der kan køre ud og servicere landmandens maskiner.

”Man snakker om, at ti procent af befolkningen bliver smittet. Det kommer heller ikke til at gå forbi os. Men vi prøver at isolere det, så hvis det kommer, så er det kun et halvt sted af gangen, mens resten stadig kan køre, og vi samtidig kan supportere en eventuelt ramt forretning fra de 12 andre forretninger og værksteder”, siger han til LandbrugsAvisen.  

Han oplyser, at Semler Agro i øjeblikket kører videre med normal bemanding. Med de første landbrugsmaskiner i marken til forårsarbejdet og godt vejr foran os, så forventes der også at blive god aktivitet på værkstedssiden i de kommende uger – modsat trenden i samfundet generelt.

”Vi har sæson lige om hjørnet. Det ser ud til, at der nok skal blive run på,” siger han, og oplyser samtidig, at man dog mærker en forsigtighed, når det gælder salget af nye maskiner.  

"Der bliver stadig solgt maskiner, men kadencen er gået ned. Der er færre, som rører på sig for at købe udstyr. Det er en naturlig reaktion, at folk venter lidt”, siger han.

Emneord coronavirus

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.