Solgte 224 nye mejetærskere

Stabilt mejetærsker-salg, mens danske landmænd købte markant færre pressere sidste år.

Det var med en lille pil opad, at mejetærskersalget for nylig blev gjort op for 2017/18-sæsonen.

I perioden, der strækker sig fra 1. september 2017 til udgangen af august i år, blev der solgt 224 nye mejetærskere mod 215 året før og 220 styk året før igen.

Markedsandelene er ikke offentligt kendte.

Danish Agro Machinery oplyser dog, at man med Claas har haft en andel af markedet på 42 pct., hvilket er en smule over Claas gennemsnitsniveau på en række andre europæiske markeder. Mens de største høstmaskiner således kom godt ud af året, kneb det mere på pressersiden. Dansk Maskinhandlerforening opgiver nemlig, at salget faldt fra 115 styk i 2016/17 til 80 styk i 2017/18.

Traktormæssigt gøres salget op måned for måned.

Fra 1. januar til 31. oktober har branchen indregistreret lidt over 1.100 traktorer, som er de seneste konfirmerede tal. Dermed skal der sælges 800 styk i november og december for at nå sidste års niveau.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.