Stor dansk maskinproducent: Vores 2019 har været ekstremt godt
He-Va noterer omsætningsfremgang på 11-12 procent og ny rekord i omsætningen.

Den danske redskabsproducent He-Va er efterhånden kendt for at levere særdeles solide resultater.

Og historien om 2019-årsregnskabet forlyder ikke til at blive meget anderledes for virksomheden, der producerer fra hovedkontoret i Nykøbing Mors og fabrikken i Ørding.

Regnskabsperioden udløb op til november, og direktør Heine Christensen ser umiddelbart tilbage på et 2019, inden den endelige revidering og udfærdigelses af regnskabet på et rigtig godt år, hvor He-Va slår nye rekorder for salget.

”Vi har bare haft et godt år. De sidste to måneder af 2018 og de første 10 måneder af i år har aldrig været bedre. Vi kommer til at ligge over 200 mio. kr. Det er vi glad ved. Der har vi aldrig været før. Det er 11-12 pct. over sidste års niveau”, siger han.

Det er bl.a. britiske landmænd, der har set Brexit blive skubbet foran sig, der har været købelystne, fortælles det.

”De har været fantastisk købelystne indtil sommeren. Men det er gået i stå nu. Det er træls i England. Men totalt set har 2019 været godt for os”, siger han og fortæller, at det tyske marked samtidig er blevet bedre i takt med, at He-Va har intensiveret sin indsats på markedet og omorganiseret den.  

”Mange siger, at Tyskland er gået i stå. Men Tyskland er i fremgang for os. Om det er noget, der lykkedes ekstra for os eller hvad det skyldes ved jeg ikke. Tyskland har været med til at spæde positivt til”, siger han.  

Fokus på mindre kemi

Er der en klar tendens har He-Va og andre redskabsproducenter, så peger Heine Christensen bl.a. på dyrkning med mindre kemi.

”Der er meget fokus på knivvalse. Og så er der utrolig meget fokus på økologi. Når man ser, hvad der bliver udviklet indenfor radrensere og strigler. Det er ikke nødvendigvis 100 pct. økologi, men man det kan være, at man skal bruge sådan her for at reducere vores kemi-forbrug med 30 pct. Det er måske den måde, at man skal drive konventionelt landbrug på i fremtiden”, siger han.

Kører uændret frem mod spændende forår

På det seneste har flere af de helt store maskinproducenter oplevet vigende salg. Nøgletal for industrinationen Tyskland har været vigende.  

Heine Christensen kalder situationen lidt afventende, når han kigger ind i 2020.

”Nu må vi se. Vi skærer ikke ned, og så må vi se, hvad der sker til foråret. De sidste par år har vi ikke kunnet levere hurtigt til foråret, og derfor kører vi bare videre, og så må vi se. Vi vil gerne være kendt for at have en vis fleksibilitet i leveringen, men det kan vi ikke, hvis vi er bagefter, og der har vi nok mange kunder, som vil have den fleksibilitet. Vi har en vældig omstillings-mulighed, hvis vi ikke er bagefter, når sæsonen går i gang. Det vigtigste er, at vi laver nogle maskiner, som folk gider købe”, siger han.  

Faktaboks

He-Va i tal, 2018.

  • Omsætning: Ca. 185(177) mio. kr.
  • Res. før skat: 24,2(23,1) mio. kr.
  • Egenkapital: 165,7(150,9) mio. kr.
  • Soliditet: 75(73)%

Kilde: Regnskab for He-Va Aps indsendt til CVR. Regnskabsperiode pr. 31. oktober samt oplysning fra Villy Christiansen.

He-Va står iøvrigt for Heine, Elly, Villy og Anders

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.