Stortraktor fra Claas er Tractor of the Year 2024

Bæltetraktoren Claas Xerion 12.650 er på Agritechnica netop kåret til Tractor of the Year 2024.

Spændingen er udløst. Stortraktoren Claas Xerion 12.650 Terra Trac er netop i dag søndag på Agritechnica i Hannover kåret til Tractor of the Year 2024. Den store Claas tog titlen foran de tre øvrige finalister, Fendt 600 Vario, Massey Ferguson 9S og Valtra S416.

Vindertraktoren er en regulær stortraktor med saft og kraft. Specifikationerne på de foreløbig to modeller lyder på hele 585 og 653 hestekræfter leveret fra en 15,6 liters, sekscylindret Mercedes-motor. Vinderen, Claas 12.650 Terra Trac er en traktor, der i ren dødvægt inklusiv en ny bælteundervogn vejer 24,5 ton. 

Vinderen af kategorien Best Utility blev McCormick X5.120 P3-Drive, mens det var Landini Rex 4-120 GT Roboshift Dynamic, der løb med palmerne i kategorien Best of Specialized. I bæredygtighedskategorien, Sustainability, var vinderen Fendt e107 V Vario.

Selve Tractor of The Year kategorien er for traktorer uden begrænsninger, mens Best of Utility kræver en traktor på fire cylindre og en effekt mellem 70 og 150 hestekræfter samt en maksimal egenvægt på under 10,5 ton. Best of Specialized rummer mindre, smalsporede traktorer til eksempelvis frugtplantager og vingårde - eller særmodeller, der egner sig til bjergkørsel og lignende. Og Sustainability kategorien handler om traktorens miljømæssige egenskaber.

Konkurrencen har i år 25 års jubilæum. Bag Tractor of the Year står en jury, som består af 25 redaktører og journalister fra europæiske landbrugsmedier i lige så mange lande.
 

Emneord Agritechnica 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.