TBS runder milepæl: Solgte for mere end 300 mio. kr.

TBS Maskinpower vokser betydeligt og erklærer sig klar til ny vækst.

Opdateret 26. juni kl. 9.36 med kommentarer fra TBS's direktør Jan Garder. 

Med et slutfacit på fem afdelinger og et salg på den gode side af 300 mio. kr. har TBS Maskinpower absolut været en af vækstforretningerne i dansk maskinhandel i 2019.

Således steg omsætningen med over 30 pct. i det forgangne år for virksomheden, der sælger og servicerer en større del af landets Fendt- og Valtra-traktorer med udgangspunkt i sine afdelinger rundt omkring i Jylland.  

Væksten afspejles også i antallet af medarbejdere, som løbede er udbygget og fra det ene regnskabsår til det næste steg fra 56 til 85 ansatte.  

I det netop aflagte årsregnskab oplyses det, at TBS forventer at åbne flere nye afdelinger i indeværende år.

Senest tilkomne afdeling – efter årsafslutningen - er den sjette afdeling, TBS Suldrup, i Himmerland, hvor TBS servicerer sit nye Fendt-distrikt i Nordjylland.

TBS har tidligere udtalt, at man også kigger efter en afdeling, hvor man kan servicere kunderne nordenfjords fra en lidt nærmere lokation for kunderne i det område.  

”Som tidligere meldt ud bliver det sammen med Agrotek(Valtra-forhandler i Nordjylland red.). Der bliver arbejdet på sagen, men vi har ikke nyt omkring stedet”, siger adm. direktør Jan Garder.

Driftsresultat var stort set uændret med et plus på 6,5 mio. kr. mod 6,1 mio. kr. året før. Et resultat som virksomheden selv betegner som tilfredsstillende på nuværende tidspunkt.

”Det glæder os, at vi har formået at bruge den rigtige farve tryksværte på bundlinjen. Antallet af solgte enheder er selvfølgelig også steget, og du kan så sige, at risikoen bliver større, men omvendt har vi fået flere afdelinger, hvilket giver os nogle muligheder for at gøre noget i den ene afdeling, hvis det er lidt sværere et andet sted. Vi føler selv, at vi ikke er så sårbare mere”, siger han.

TBS Maskinpowers hovedaktionær er tyske Raiffeisen Waren, der på hjemmebanen i Tyskland selv er en større distributør af Agcos traktormærker og landbrugsmaskiner med en samlet omsætning indenfor maskiner på ca. 2,7 mia. kr.  

På tværs af alle forretningsområder beskæftiger Raiffeisen Waren knap 2.500 ansatte og omsatte i 2019 for knap 12 mia. kr. og havde et årsresultat på ca. 118 mio. kr.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.