Tendens med mindre jordbearbejdning udløser nyhed fra He-Va

He-Va’s nye Sub-Tiller Stealth er en ny grubber, hvis bearbejdningsgrad ligger midt imellem en strigle og en traditionel grubber.

Intet år uden nyheder fra Mors-virksomheden He-Va. Som et svar på tendensen med mindre jordbearbejdning og blanding af jordlagene, lancerer He-Va grubberen Sub-Tiller Stealth. Nyheden er udtænkt efter feedback fra He-Vas kunder, ikke mindst på eksportmarkederne.

”Stealth vil blive markedsført i alle lande, men den var et særligt ønske fra Storbritannien”, siger teknisk direktør hos He-Va, Heine Christiansen, der tilføjer, at Sub-Tiller Stealth skal hjælpe med dræning, luftning, nitrogenoptagelse og afgrødernes rodfæstelse – altså et generelt løft af jordens og dermed afgrødernes kvalitet.

Det nye koncept reducerer bearbejdningen af jorden væsentligt, hvor der stadig opnås god bekæmpelse af ukrudt. Tænderne på Sub-Tiller Stealth er placeret i to rækker, der hjælper overskydende materiale med at passere gennem maskinen, der reducerer behovet for traktorens træk- og løftekraft.

Afstanden mellem tænderne er som standard 500 mm, men kan ændres til 450 mm, 500 mm eller 550 mm, hvilket tilføjer alsidighed for forskellige jordtyper og forhold. Stealth har en arbejdsdybde fra 0-300 mm og kan med producentens hydrauliske dybdekontrol justeres fra traktorsædet. Den er velegnet til brug i alle jordtyper, hvor genoprettelse af beskadigede jordstrukturer er påkrævet, f.eks. på forager, spor eller andre arealer med komprimeret jord.

Nyheden blev vist frem i går under et besøg på He-Vas fabrik i Øster Assels. Den vil også kunne opleves, når syv Mors-virksomheder, herunder He-Va går sammen om den decentrale Agromesse Mors fra 30. juni til og med 3. juli.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.