Tester bremser for få hundrede kr. pr. aksel

Razzia tog for nylig hver anden traktor og vogn i at have bremseproblemer. TBS har netop søsat ny bremsekampagne.

Flere parter i landbruget går nu ud og anbefaler, at man får bremsetestet sine vogne.

Torsdag og fredag køres der bl.a. kampagne af TBS Maskinpower, der har stillet en mobil bremsetester op i sin afdeling i Holstebro som en konsekvens af det dårlige udfald for bremserne på landbrugsmateriel under politirazzia for nylig.

»Vi har overvejet at gøre noget ved det nogle gange. Nu ved vi, at behovet er der, og derfor kigger vi på, at vi fremover flytter vores anlæg til bremsetest rundt mellem afdelingerne og lave nogle lokale sikkerhedskampagner for at yde vores lille bidrag til, at tallene ved næste kontrol bliver knapt så beskæmmende«, siger en af bagmændene, sælger Thomas Lilleholt, TBS Maskinpower i Holstebro.

Hvor omfattende er det tidsmæssigt og økonomisk at få det gjort?

”Vi regner med, at vi kan tage et par vogne i timen alt efter antal aksler. Er der kun en aksel, så tager det ikke mange minutter at tage den på. I de her dage går vi med, at det koster 200 kr. pr. aksel. Det er for at komme i gang med det her. Det er ingenting, og så kan folk komme ind og få prøvet det af. Vi håber så, at vi kan få dækket omkostningerne, hvis der en enkelt, som skal have lavet bremserne bagefter”, siger han.  

Kan man også få jer ud?

”Har man en god hal med plant gulv, så er det muligt. Det kræver, at man har nogle stykker for at få sat det op. En større maskinstation kunne eksempelvis være en mulighed”, siger han.  

Danske Maskinstationer & Entreprenører opfordrer også sine medlemmer og landmænd til at få testet bremserne. Her henviser man udover TBS Maskinpowers mobile anlæg også til at benytte bremsetestere hos forretninger som J. Hundahl, Farmas og Johs. Mertz og synshaller, som syner lastbiler.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.