Ugens maskine: Kongskilde viser risteplov til vanskelig jord

På årets Borgeby-udstilling får de besøgende mulighed for at opleve den nye risteplov fra Kongskilde i arbejde. Det er første gang den vises på Borgeby.

Når Kongskilde senere på måneden ruller grejet ind på den svenske udendørs messe, Borgeby, vil producenten blandt andet demonstrere en ny risteplov til vanskelig jord. Den nye XSD-risteunderplov, som vises for første gang på Borgeby, er velegnet til pløjning af klæg lerjord og humusrig jord, der let klistrer til almindelige muldplader.

Planen er at demonstrere nyheden på arealet ved Överums stand.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om Kongskildes nye XSD risteunderplov.

1. Til Kongskilde og Överum

Demonstrationen i Sverige sker på en fem-furet Överum Vari Flex CX Plus udstyret med hydraulisk landhjul, som reguleres fra førerpladsen. XSD-risteunderploven anvendes på både Kongskilde og Överum plove.

 

2. Godt flow

I designet af XSD-risteunderploven er der lagt vægt på, at jorden let slipper muldpladen, og sammen med den patenterede og skrueformede muldplade sikres et godt flow og effektivitet i pløjningen. Samtidig sikrer ristedesignet en god brydning af den vendte jord, som især er en fordel under meget lerede forhold.

 

3. Ny generation

XSD-risteunderploven er en opfølgning på den nylige lancering af den konventionelle XLD-underplov. Det er en ny generation af underplove, udviklet til pløjning med brede dæk og under svære forhold.

 

4. Brede dæk

XSD-underploven er udviklet til Kongskildes serie af liftophængte og bugserede vendeplove. Risteunderploven sikrer en ren furebund og er designet til traktorer med op til 710 mm brede dæk. Underploven er udviklet til pløjning i 12 til 30 cm dybde og med en bredde på 35 til 55 cm. Alle vendeplove fra Kongskilde og Överum kan udstyres med risteunderploven.

 

5. Mere Borgeby-nyt

På standen vises desuden en række redskaber, bl.a. Germinator Pro såbedsharven, der er udviklet til at sikre præcision i såbedet. Det vil sige, at såbedet har en korrekt opbygning, som sikrer optimal fugtighed til såsæden og ensartet dybde over hele marken. Ligeledes vises Vibro Crop Intelli, som er en moderne, højteknologisk rækkerenser til mekanisk ukrudtsbekæmpelse. Den er udstyret med kamerastyring, GPS-styret sektionsløft og nyt design af rensesektionerne, som ifølge producenten sikrer effektiv rensning og minimal skade på afgrøderne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.