Ugens Maskine: Sønderjysk maskinstation får første Jaguar med bælter
Gads Maskinstation fik onsdag leveret en Jaguar 960 i den specielle TerraTrac-version med bælteundervogn. Maskinen er den første og indtil videre eneste af sin slags i Danmark.

Den blev købt i november sidste år. Onsdag i denne uge nåede den længe ventede Jaguar finsnitter så frem. Gads Maskinstation I/S i det sønderjyske har fået leveret det første og indtil videre eneste eksemplar i Danmark af en Jaguar 960 med Claas’ TerraTrac bælteundervogn.

Bælteundervognen er kendt fra Lexion mejetærskerne, men blev på sidste Agritechnica præsenteret i kombination med såvel finsnittere som traktorer. Og Gads Maskinstation har haft en finger med i spillet længe, når det gælder setuppet med Jaguar-snitteren.

»Vi satte bælter under en snitter for første gang tilbage i 2008. Allerede dengang kom der folk fra Claas op og så vores setup. De sagde, at det ikke duede, men det var jo det, vi havde at gøre godt med dengang, og noget skulle vi gøre for at bjærge majsen på de udfordrende jorde i området«, fortæller Anders Gad, indehaver af Gads Maskinstation.

Besøg af prototype

Men når noget ikke var godt nok, måtte Claas igang med at udvikle selv, var svaret fra Anders Gad. Hen over nogle år tog Claas derfor kontakt til maskinstationen nogle gange, og for tre år siden blev det alvor. Claas havde en prototype, som Gads Maskinstation kørte med en uge i majsen. I 2017 var endnu en Jagur i marken i det sønderjyske, og i onsdags ankom så den salgsklare version af finsnitteren.

»Den er allerede ude at køre, for vi har et behov for den - både i forhold til vores kunder og til vores medarbejdere«.

»Vores folk er nødt til at have det rigtige udstyr til de opgaver, de skal udføre. Ellers løber man simpelthen sur i det. Og hvis et helt snitterhold holder stille, fordi snitteren kører fast ustandseligt, så koster det«, fastslår Anders Gad.

Gads Maskinstation har i alt seks finsnittere, og indtil videre er det planen, at den nye Jaguar TerraTrac kun skal bruges i majssæsonen. Den kan dog også blive sat ind i græsset, hvor den via en speciel løsning løfter forenden af bælterne i forageren for at undgå, at marken tager skade, når maskinen drejer.

Jaguar 960 er den tredjestørste model i serien og yder 626 hestekræfter. På nuværende tidspunkt er modellen den eneste, som kan fås med TerraTrac bælteundervogn.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.