Ukendte CAT-maskiner venter dansker til mekaniker-VM
Anders fra New Holland-forhandleren J. Hundahl skal håndtere CAT, Volvo og Cummins, når vejen mod verdenstronen starter i morgen.

Når de danske mekanikere indenfor landbrugsmaskiner stiller op til VM, så sker det i et meget bredt felt af deltagere og maskiner ved WorldSkills.

Og at bredden er stor mødte Anders Sørensen i går, da han fik lov til at få en kort rundtur de maskiner og opgaver, som kan ende med at give ham titlen som verdens bedste.

I morgen tidlig starter konkurrencen ved WorldSkills i russiske Kazan nemlig for mekanikeren. Og det kommer til at gå over stok og sten i to gange tre timer startende med en CAT bulldozer, forklarer han over telefonen fra Rusland.    

”Vi fik lov til at se overskrifterne på opgaverne, men det bliver spændende at se, hvad der venter helt præcist i opgaverne”, siger han.

Ligger det godt sådan en New Holland-mekaniker som dig?

”Det ved jeg ikke, men jeg tager det ovenfra og ned, og så må det gå, som det kommer”, lyder det roligt fra den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker fra Bedsted.

Udover bulldozeren kommer han også til at prøve kræfter med en CAT rendegraver, en motor fra Cummins og arbejde med en bagaksel på en Mercedes lastbil, som arbejde med hydraulik på en Volvo gravemaskiner og klargøring af en mini-gummiged fra Volvo.

Selvom Anders er eneste danske deltager i disciplinen, så er han langt fra alene i Kazan. Til WorldSkills er Anders nemlig en del af et helt dansk Skills-landshold med andre unge deltagere, som bl.a. er med i så forskellige fag og håndværk som murere, tømre, karrosseriteknikere og konditorer.   

På dommer-siden deltager konsulent Per Hedegaard fra Dansk Maskinhandlerforening i i øvrigt i Anders Sørensens konkurrence, og virker ved siden af som landstræner for ham.  

Vejen til næste verdensmesterskaber går iøvrigt via den danske konkurrence DBL - Danmarks Bedste Lærling, som foregår i november på Erhvervsskolerne Aars. I øjeblikket kan lærlinge og deres lærlingesteder iøvrigt tilmelde sig årets dyst på skolens hjemmeside.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.