Väderstad lover udbytte med spormarkeringssystem

Når det nye WideLining system aktiveres, beregner maskinen marken og justerer automatisk de to rækkeenheder til at danne plejespor.

På Agritechnica introducerer svenske Väderstad det nye innovative Tempo WideLining system. WideLining er angiveligt verdens første spormarkeringssystem, der gør det muligt for landmanden at sprede flydende gødning i en stående majsafgrøde uden at mindske udbyttepotentialet i marken.

»I stedet for at lave plejespor ved at aflukke rækker, ændrer WideLining automatisk rækkeafstand på rækkesåmaskinen. Fordi alle rækker tilsås med fuld kapacitet med WideLining fastholdes den høje ydelse i hele marken,« siger Jörgen Dahl, produktchef hos Väderstad.

Når WideLining skaber de plejespor, som senere skal bruges til udlægning af flydende gødning, justerer Tempo selv rækkeafstanden og danner to plejespor på 1050 millimeter.

»Plejesporene indstilles ved hydraulisk at justere placeringen af fire rækkeenheder på rammen. Derved ændres rækkeafstanden på rækkerne ved siden af sporene på 1050 mm fra 750 mm til 600 mm, hvilket er en acceptabel rækkeafstand for at opretholde et højt udbytte i ensileringsmajs«, siger Jörgen Dahl.

WideLining er fuldautomatisk og integreret i det iPad-baserede kontrolsystem Väderstad E-Control. Når WideLining aktiveres, beregner maskinen marken og justerer automatisk de to rækkeenheder til at danne plejesporene baseret på arbejdsbredden på gødningssprederen.

»Ved altid at så med fuld kapacitet, øger Väderstad WideLining antallet af frø i marken markant. Etablerer man for eksempel majs med en otterækket maskine og spreder gødning med 18 meters arbejdsbredde, vil Väderstad WideLining så 8,3 procent flere frø sammenlignet med øvrig tilgængelig teknologi på markedet i dag«, siger Jörgen Dahl.

WideLining teknologien vil være tilgængelig til Väderstad Tempo V 6-12 fra anden halvdel af 2020.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.