Väderstad sparer en overkørsel med ny grubbetand

En ny såkald DeepLoosening Marathon spids fra Väderstad giver mulighed for at løsne jorden 10 cm dybere.

Väderstad viser på Agritechnica en ny såkaldt DeepLoosening Marathon spids. Den giver mulighed for at løsne underjorden i ned til 40 cm dybde med kultivatorerne TopDown og Opus. Og det betyder, at man med spidsen monteret på kultivatorernes bageste række kan spare en overkørsel med grubberen bagefter.

»DeepLoosening Marathon spidsen er et omkostningseffektivt værktøj til løsning af jorden ned i 40 cm dybde. Den bryder komprimeringer og gavner derved røddernes vækst, samtidig med, at den øger vandoptagelsen i våde områder«, forklarer Magnus Samuelsson, udvikler hos Väderstad.

DeepLoosening Marathon spidsen kan monteres på TopDown og Opus kultivatorerne som et supplement til maskinens øvrige spidser. For at maksimere udbyttet af DeepLoosening Marathon spidsen, monteres den på den bagerste række tænder på kultivatoren.

»Sammen med BreakMix spidsen, gør DeepLoosening Marathon landmanden i stand til at mixe det øverste jordlag samtidig med han bryder jorden i 40cm dybde«, siger udvikleren.

Spidsen vil være tilgængelig på markedet fra starten af 2020.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.