Video: Køer boltrer sig i hollandsk luksustald
Gummigulv, grønne planter og malkerobotter er ingredienser i hollandsk kostald deluxe.

Grønne træer, blødt underlag og en robot, som fjerner ens efterladenskaber. Lyder det ikke som et ægte koliv, hvis koen selv skulle bestemme?

Det mener initiativtagerne til »kohaven«, som er opført i Holland, og som lanceres i begyndelsen af 2015.
Kohaven er en slags kostald-deluxe til malkekøer.

Køerne har fri adgang til foder og fri adgang til at blive malket i malkerobot. Mellem malkninger og måltider kan køerne gå rundt i stalden, som blandt andet indeholder kummer med træer og buske, ligesom hvis koen gik langs læhegnet på græsmarken. Kostaldens tag er gennemsigtigt og siderne åbne, så vinden kan ventilere stalden helt naturligt.

Der er ingen sengebåse eller gyllekanaler. Køerne går rundt på et gulv lavet af kunststof, som kan optage den tynde del af køernes gødning. Kokasserne samles ind af en robotstøvsuger, som kører rundt i stalden flere gange i døgnet.

Bliver koen træt, kan den uden problemer lægge sig hvor den vil på det eftergivelige kunststof-gulv.
Ifølge initiativtagerne til byggeriet er stalden bygget ud fra køernes ønsker - ikke nødvendigvis landmændenes ønsker til en kostald.

Se videoen foroven.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.