Video: Rådgivning anskaffer unik specialbygget maskine

Rådgivningsvirksomheden LMO har efter et langt tilløb investeret i en nyudviklet forsøgssprøjte til forsøgsparceller, den foreløbig eneste af slagsen.

Hos rådgivningsvirksomheden LMO har det grebet om sig med pasningen af forsøgsparceller for bl. a. Seges, og en ordentlig portalsprøjte, som kan gå i højden, så man også kan passe høje afgrøder som majs og raps, har i flere år været på ønskesedlen.

Og nu har rådgivningsvirksomheden endelig fået leveret en danskbygget og helt unik maskine.

"Med den her kan vi foretage tre gange så mange sprøjtninger på den samme tid. Men ud over at spare tid får vi også større præcision i forsøgene, hvilket i sidste ende er til gavn for landmanden", siger forsøgsleder i LMO’s forsøgsafdeling, Peter Porse, der glæder sig over, at han fremover kan sidde højt til vejrs på den nye maskine, som kan gå op i 2,20 meters højde, så den kan sprøjte lodret ned på de helt høje afgrøder, og i øvrigt variere sporvidden fra 1,5 til 3 meter.

Maskinen, der har fået navnet Speedy 5000. er konstrueret af Jens Jensen fra Strøby Maskinværksted ved Køge, som i forvejen har erfaring med den type sprøjter, blandt andet den mindre Speedy 2500. Sprøjten til LMO har han arbejdet på i et års tid - et af kravene var, at den skulle kunne køres op på en ganske almindelig trailer. Derudover har AG Precision i Tjele, Hydra-Grene i Skjern og HJ Elektro i Køge haft en finger med i spillet.

LMO er den foreløbig første rådgivningsvirksomhed, der har investeret i en forsøgssprøjte af den slags. Rådgivningsvirksomheden foretager typisk ca. 5.-6.000 sprøjtninger på 2.000 forsøgsparceller om året.

Læs mere i maskintillægget LandbrugsAvisen Maskiner lørdag 2. februar.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.