Trump kan presse kulpriserne - og så falder prisen på strøm
Kan Trump skubbe til kulpriserne?

Af Troels Schmidt, analytiker, Agrocura

Kul er steget ganske betragtelige i pris – mere end fordoblet på et år. Selv om vi i landbruget ikke længere er de stor kulforbrugere er kullet en vigtig basis for prisen i strømmarkedet. De stigende kulpriser har også skubbet strømpriserne op i et højere leje.

Ser man på figuren er kulprisen, her basis Rotterdam, gået i stå ved 90 US-dollar pr. ton. Det tyder på, at vi vil se et pristilbageslag efter den lange stigningsperiode, hvis der ikke snart kommer noget hjælp til at holde prisen oppe.

Ikke desto mindre er det modsatte nok ved at ske. Trump blev indsat i fredags og med en anden kaptajn ved roret i USA kan der komme ny politik på energimarkedet.

Trump har allerede her i weekenden bebudet, at han gerne ser en opblomstring af USA's olie og kulproduktion, og at den grønne energi skal nedprioriteres. Derfor er der ingen medvind til kulpriserne fra den kant - tværtimod.

Viser det sig at kul går i stå, og falder, må vi forvente at strømpriserne har udsigt til det samme.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.