Inden længe får danske slagtekalveproducenter et værktøj, så de hvert kvartal får beregnet prisen på et fremstille ét kg kød. Det sker når DLBR Slagtekalve ruller værktøjet Cost4Meat ud.
I Cost4Meat indgår alle omkostninger inklusiv de variable i produktionen, kapacitets- og kapitalomkostninger, forklarer Terese Jarltoft, som er en af arkitekterne bag værktøjet.
Den detaljerede opgørelse af fremstillingsprisen skal gøre det lettere for landmanden at gennemskue, hvor forbedringspotentialerne er og samtidig vise en udvikling på baggrund af de seneste fire kvartaler.
»Husdyrhold er ikke statisk, og derfor er det for lidt kun at se på analyserne af regnskabet, når økonomien skal granskes. Vi har brug for tæt opfølgning, så vi kan reagere i tide,« uddyber Terese Jarltoft.
I 2015 kunne halvdelen af Dansk Kalv-producenterne producere et kg kød til mindre end 25,75 krone pr. kg, og i snit modtog de 26,61 kr. pr. kg inklusiv efterbetaling.
Kommentarer