Et overslag kan gå helt galt
Få helt konkrete og håndfaste tilbud - og få det hele på papir, lyder anbefalingen.

Hvem kender ikke det anlægsprojekt - eller sågar køkkenprojekt, der ikke er blevet væsentligt dyrere, end man gik og troede?

Men sådan behøver det ikke gå for dit næste byggeprojekt på bedriften.

Et godt udbudsmateriale er nøglen, så alle omkostningerne er aftalt og velbeskrevet, siger bygningsrådgiver Niels Vitus Hampholt, Velas.

»Vi ser, at når folk får gjort det rigtigt og f.eks. bygger en kostald til tre mio. kr., rammer det rigtig godt og kan koste 30.000 til 40.000 ekstra, hvis man bestemmer sig for ekstra sand eller sådan noget. I den anden ende hører vi også om dem, som hører en entreprenør om et overslag, og så ender det med at koste dobbelt så meget. Det er svært at hjælpe, hvis ikke alt er aftalt på papir. Papir på alt sikrer en god økonomi«, siger han.

En detalje, der også kan skride, er jordbundsforholdene.

»Det er en god idé at have undersøgt jordbunden, så man har en idé om, hvor meget sand der skal på. Selv den opgave kan du endda sende i udbud«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.