Ingen må være i tvivl om værdierne
Nye medarbejdere har brug for overblik over bedriften. Og de skal kende landmandens værdier.

Det kan være en stor mundfuld at starte på et nyt job. Man skal hurtigt kunne overskue virksomheden, lære nye mennesker at kende og introduceres til arbejdsopgaver.

Det gælder også på landbrug. Derfor vil landmænd stille sig godt ved at ud- arbejde oversigtskort over bedriften, mener Vibeke Fladkjær Nielsen, Seges Husdyrinnovation.

På kortet kan man skrive, hvem der arbejder på bedriften, hvad der produceres, og hvor det produceres. Der bør også være et afsnit med landmandens familie, herunder ægtefælle og børn.

Mindst lige så vigtigt er det at skabe klarhed over bedriftens og landmandens værdier.

»Medarbejdere vil gerne vide, hvad de er en del af, hvor virksomheden er på vej hen, og hvordan det skal ske«, forklarer Vibeke Fladkjær Nielsen.

Også de konkrete værdier og holdninger til eksempelvis brug af mobiltelefon, rygning og hilse-politik er vigtig at formidle videre.

»Som ny vil man gerne vide, om man må bande, og om alle skal sige goddag og farvel til hinanden. Jo mere man ved, des hurtigere falder man ind i fællesskabet«, påpeger hun.

Åbenhed om mål

Landmandens mål for produktionen og økonomien bør også være synlige og kendte af alle. Det forstærker de ansattes mulighed for at arbejde i samme retning som ejeren.

Målene kan skrives ned på store plancher eller tavler, hvor man løbende kan evaluere på, hvordan det går med at indfri dem.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.