Kvægudvalg ønsker lempeligere læ-regler for ekstensive dyr
Forum for Kødkvæg og Naturpleje vil arbejde for, at fem ekstensive kødkvægsracer må gå ude på fornuftige arealer uden 100 pct. krav om tæt tagdækning eller granskov.

Kravet om 100 pct. tæt tagdækning eller granskov skal lempes for de fem ekstensive kødkvægsracer Dexter, Skotsk Højlandskvæg, Galloway, Hereford og Angus.

Sådan lyder målsætningen fra Forum for Kødkvæg og Naturpleje, som er nedsat af L&F, Kvægs bestyrelse.

På det seneste møde har man nedsat et udvalg, som skal forsøge at overbevise Fødevarestyrelsen om, at der er forskel på dyrenes naturlige krav til ly afhængig af kvægrace.

(Ikke) godkendt

I følge udvalget har flere landmænd de seneste år oplevet at få godkendt vinter-forhold af Dyrenes Beskyttelse, men få selvsamme forhold underkendt af kontrollen for økologisk landbrug.

Udvalget med formand for Dansk Kødkvæg, Per Laursen, i spidsen, anfører, at dyrene selvfølgelig skal have adgang til egnede arealer i vinterperioden, læ, frisk drikkevand og foder, samt at dyrene skal være forberedt på at gå ude, så huld og hårlag er i orden.

De fem nævnte kødkvægsracer og krydsninger heraf (der accepteres 75 pct. racerenhed) forventes at udgøre 25 procent af den danske bestand af kødkvæg. Hvis udvalget kommer igennem med sit ønske, skønner det, at ni ud af ti kontrolsager med udegående kvæg kan undgås.

Faktaboks

Racerne

  • Dexter, Hereford, Angus, Galloway og Skotsk Højlandskvæg. Dyrene skal være mindst 75 pct. racerene.
  • Andre racer med lignende konditioner kan også komme i betragtning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.