Det er stadig ekstremt tørt
Frøudlæg forsvinder lidt dag for dag - og sprøjtninger skubbes.

De udlæg, vi har sået, trænger virkelig til vand. Roefrøene står næsten og sover og udlæg af kørvel og hvidkløver ser ud til at forsvinde lidt dag for dag. Vi har ingen regn fået i september, og det har været varmt. Langeland, Tåsinge og Lolland ligger højest i DMIs tørkeindeks. Det bekymrer mig, men der er heldigvis udsigt til vand i weekenden«, siger Gustav Rabølle.

Anden ukrudtssprøjtning i roefrø og kørvel er udskudt, til der kommer regn, så det sidste ukrudt spirer frem. Og han overvejer at sprøjte engrapgræs mod gulrust, da det breder sig pga. det tørre vejr. Normalt er det ikke rentabelt.

Trukket hvedesåning

»Vi begyndte at så hvede i mandags og regner med at være færdig med at så midt i næste uge. Så vil alt korn være sået fra 20.-30. september, og det er optimalt på lokaliteten«.

»Der er lidt fugt i jorden, så vi laver et godt såbed - til den tørre side. Vi har tromlet hveden for at få bedre kontakt til jordfugt - det plejer vi ikke«.

Nogle steder går de 20 pct. op i udsædsmængde for bedre at konkurrere med græsukrudt, som de døjer med.

»Vi sprøjter med 0,2 DFF på sort jord to dage efter såning. Senere følges op med Boxer plus evt. et græsukrudtsmiddel som Atlantis. Måske prøver vi at blande Mateno Duo med Boxer, da de to sammen øger effekten mod græsukrudt«, siger Gustav Rabølle.

Faktaboks

Gustav Rabølle:

 

  • Driver Eskebækgaard med sin far v. Rudkøbing, Lange-land. 300 ha (JB 6-7 og 4-5) plus 150 ha pasningsaftale.
  • Dyrker havefrø (spinat, skor-zonerrod, roefrø, kørvel, pur-løg), rødsvingel, hvidkløver, engrapgræs, hvede, vårbyg.
  • Jorden pløjes og harves.
  • Udfordring: Agerrævehale.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.