Han kan kalde sig Danmarks bedste: Jeg er lykkelig og en smule stolt
Landbrugsmaskin-mekanikere er langt mere end olie på fingrene og rustne traktorer. Det beviste fire lærlinge til Danmarksmesterskab inden for faget.

Det er en overrasket og stolt lærling, der ser på sin store pokal som bevis for indsatsen, og Mathias Lundehave Kristensen har nu bevis for, at han er Danmarks bedste inden for sit fag.

Torsdag og fredag 2.-3. november afholdt Erhvervsskolerne Aars for femte gang Danmarks Bedste Lærling - Landbrugsmaskinmekaniker (DBL 2017). Et Danmarksmesterskab hvor fire udvalgte finalister ud af mange indstillede kandidater dyster i en række pointgivende opgaver, og hvor kun én kan vinde. Det blev lærlingen fra Flemløse Maskinforretning på Fyn.

»Det er nok det største, jeg har præsteret i mit liv. Jeg er lykkelig og også stolt over at stå her øverst på skamlen«, fortæller Mathias Lundehave Kristensen, der af dommerne fik ord som ’fokuseret, systematisk og konstruktiv’ med på vejen.

Altid en kamp mod tiden

Opgaverne i konkurrencen var vidt forskellige, men én ting var ens ved dem alle: Tiden på de to timer.

»Opgaverne var naturligvis sværre og udfordrende. Men det hårdeste var næsten det konstante tidspres for at løse så meget som muligt inden for de to timer«, fortæller Frederik Hjortshøj, der blev nummer to i konkurrencen.

Hos nogle af finalisterne var det mere de ukendte maskin-mærker, der var det sværeste, mens andre var mere udfordret på specifikke emner.

»Isobus-styringen var en del af fejlen på en af opgaverne. Det var svært for mig,« tilføjer DBL-vinderen.

"Det er god træning"

Opgaverne i konkurrecen ér hårde, erkender Karsten Grynderup Poulsen, faglærer på Erhvervsskolerne Aars og stævneleder for DBL 2017, men:

»Jeg er sikker på, at alle fire deltagere har fået en spændende oplevelse ved at være med. Konkurrencen er samtidig en god træning i ting, som de med stor sansynlighed også kommer ud for i deres normale arbejdsdag ude i virksomhederne«, siger han.

I dag indebærer arbejdet som landbrugsmaskinmekaniker i stor grad brugen af computere og fejlfindingsværktøjer. At det ikke kun er olie og rustne traktorer skal konkurrencen samtidig være med til at vise, tilføjer Karsten Grynderup Poulsen, og der kan være noget om snakken:

»Jeg havde en forestilling om, at jeg ville se mekanikere med olie på fingrene og hovederne nede i motorrummet, men dér tog jeg fejl. De står i fint tøj og kigger på en computer - ret fascinerende«, lød det fra byrådsmedlem Signe Nøhr (C), som stod for præmieoverrækkelsen ved DBL 2017.

Faktaboks

De fire deltagere og deres placeringer

  1. Mathias Lundehave Kristensen: 23 år og arbejder til dagligt som lærling hos Flemløse Maskinforretning på Fyn.
  2. Frederik Hjortshøj: 20 år og arbejder til dagligt som lærling hos Lyngfeldt A/S i Østjylland.
  3. Peter Langholz Schmidt: 21 år og arbejder til dagligt som lærling hos Matek Steel.
  4. Martin Lund: 21 år og har indtil for nyligt arbejdet hos Jysk Maskincenter A/S.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.