Præcisionsjordbrug vinder frem

Automatiske systemer kommer til at fylde mere og mere, ikke mindst hos maskinstationerne, spår agro-konsulent i DM&E.

Som det lød allerede under årsmødet i Danske Maskinstationer & Entreprenør sidste år, er branchen i forandring. Nye teknologier kommer til, og arbejdsprocesserne støves af.

Og det er da også det, som agro-konsulent hos DM&E, Henning Sjørslev Lyngvig, ser, når han kigger i krystalkuglen.

»I de kommende år tror jeg, at vi vil se en udvikling, hvor optimering af alle arbejdsprocesserne vil komme i centrum. Præcisionsjordbrug vil få forøget betydning, hvor gradueret tildeling af gødning, planteværn og udsæd kommer til at have en stadig større rolle«, siger Henning Sjørslev Lyngvig, der også spår om en bedre udnyttelse af de eksisterende maskiner via ny teknologi.

Bedre udnyttelse

»Automatiske systemer til optimering af maskinindstillinger på f.eks. mejetærskere, plove og såmaskiner vil forøge kapaciteten, uden at maskinerne vokser. De bliver bare udnyttet bedre«, siger Henning Sjørslev Lyngvig.

DM&E har omkring 720 medlemmer. Cirka en tredjedel af dem er rene landbrugsmaskinstationer, men der er også en del blandede virksomheder med f.eks. både maskinstation og entreprenørafdeling.

18. og 19. januar holder Danske Maskinstationer & Entreprenører årsmøde samt de såkaldte Vidensdage, hvor medlemmerne kan få et præcist indtryk af, hvad der sker i branchen.

Faktaboks

  • Danske Maskinstationer & Entreprenører.
  • Brancheorganisation med cirka 720 medlemmer.
  • Cirka en tredjedel er landbrugsmaskinstationer.
  • Hovedkontor i Vejle.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.