Danske landmænd får nu adgang til en majstype, som hidtil kun har været mulig at dyrke under mere varme himmelstrøg.
Det er forædlingsvirksomheden Corteva Agriscience, som nu tilbyder majssorten P7034 til det danske marked.
P7034 er af Dent-typen. Majs af Dent-typer er kendetegnet ved et højt udbytte og en god fordøjelighed. Særligt for P7034 gælder det, at stivelsen er mere melet og blød, og majsen kan tåle at blive høstet ved en tørstofprocent på 32 til 38. P7034 kan derfor godt tåle at blive høstet sent ved et højt tørstofindhold, uden at fordøjeligheden sættes over styr.
Kort ensileringsproces
Et andet fortrin ved den nye Dent-type er i følge Cortevas afprøvninger, at Dent-majsen er hurtigere til at ensilere. Majstypen kan derfor høstes sent og opfodres først, så eventuelt anden majs af Flint-typer kan vente med opfodring, til det er færdigtensileret.
I en fransk afprøvning af P7034 fandt man en reduktion af spildt stivelse på 33 procent.
Det er ifølge Cortevas salgschef for udsæd, Lars Jørgen Pedersen, virksomhedens arbejde med forædling, som gør, at majstypen nu kan dyrkes i Danmark.
Kommentarer