450 kalveproducenter skal beskytte tropisk regnskov
I delstaten Mato Grosso i det centrale Brasilien skal 450 kalveproducenter være med til at beskytte regnskoven. Investorer skyder 19 mio. danske kr. i tre-årigt projekt.

Normalt får kvægbruget skyld for at være en særdeles klimabelastende aktivitet, men i Brasilien har man taget skeen i den anden hånd.

I delstaten Mato Grosso i det centrale Brasilien skal 450 kalveproducenter nemlig være med til at beskytte regnskoven på langt sigt ved at udvikle en bæredygtig produktion, skriver netavisen globalmeatnews.

Bøvser og prutter er den største klimabelastning Torsdag 19. januar 2017 · 00:00

Carrefour Fonden og den hollandske bæredygtigheds-organisation IDH investerer tilsammen tre mio. dollars, svarende til 19 mio. danske kr., i et treårigt-projekt. I projektet vil man opgradere den tropiske regnskov gennem koncentration af kvægdriften, genoprettelse af ødelagt græsmarker og frigørelse af jord til bæredygtig produktion.

Målet er at beskytte og genoprette 373,129 acre (151.000 hektar) tropisk skov, og det ventes at projektet kan tiltrække yderligere knap 200 mio. danske kr. i investeringer til området. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.