Arla sænker mælkeprisen i februar
Ovenpå det store fald i januar måned falder nu også mælkeprisen i februar måned - både for økologer og konventionelle landmænd.

Både økologiske og konventionelle mælkeproducenter i Danmark bliver ramt af endnu et fald i mælkeprisen i februar måned, oplyser Arla.

For konventielle sænker Arla mælkeprisen med to eurocent/kg.

For økologer sænkes afregningen med en eurocent pr. kg i Danmark og Sverige. I Centraleuropa og Storbritannien er Arlas acontopris for økologisk mælk uændret.

I en meddelelse til andelshaverne melder Arla om dystre udsigter:

"Udsigten for mælkeprisen er fortsat negativ i de kommende måneder", skriver Arla til andelshaverne.

 

Mælkeprisens udvikling i DK, eurocentFeb.Jan.Dec.Nov.Okt.Sept.
Konventionel-2-2,5*UændretUændret+1+1
Økologisk-1-2*UændretUændretUændret+1

*Fra januar medregnes Arlagården Plus-tillæg på en eurocent. Et flertal af mælkeproducenter modtager tillægget, men dem, der ikke gør, vil have mistet yderligere en eurocent i januar.

 

Inklusiv Arlagården Plus-tillægget på en eurocent bliver acontoprisen for konventionel mælk 246,5 øre/kg. Hvis man hertil medregner non GM-tillæg er acontoprisen 253,9 øre/kg.

Acontoprisen for økomælk inkl. Arlagården Plus-tillæg er 336,9 øre/kg.

"De nylige, dramatiske fald på de europæiske industrimarkeder er fortsat ind i det nye år. Det mærkes især på fedtbaserede produkter, hvor vi har set fald i smørprisen på ca. 40% og i osteprisen på ca. 30%over de seneste tre måneder. Proteinbaserede produkter er også blevet påvirket, dog er reduktionerne mindre, hvilket hænger sammen med de i forvejen betydeligt lavere prisniveauer for disse produkter", skriver Arla.

Den globale GDT-børs' prisindeks er steget den seneste måned, men det mærkes ikke hos Arla-leverandørerne.

"På trods af visse stabilitetstegn på verdensmarkederne i de seneste uger, mærkes virkningen af de signifikante prisfald stadig på alle vore markeder, hvilket påvirker hele industrien", skriver Arla.
"Det økologiske marked er mindre berørt af disse markedspåvirkninger", oplyser mejeriet.
 

Faktaboks

•    For konventionel mælk er fedtværdien 30,25 kroner pr. kilo, og proteinværdien er 33,28 kroner pr. kilo.

•    For økologisk mælk er fedtværdien 41,21 kroner pr. kilo, og proteinværdien er 45,33 kroner pr. kilo.

•    Forventet efterbetaling og rente for 2018 er 7,6 øre, og forventet konsolidering er 10,4 øre.

•    Tillæg for non-GM foder er 1 eurocent (7,4 øre) – dette kommer i anvendelse i takt med at andelshavere på de enkelte markeder inviteres til at indgå kontrakt om mælk baseret på non-GM foder. I Danmark er der åbnet for at tegne kontrakter.

•    Arlaprisen er 275,1 øre pr. kilo konventionel mælk og 358,1 øre pr. kilo økologisk mælk.

•    Valutakursen for første kvartal 2018: 1EUR= 7,442 DKK

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.