Video: Pulverbjerge presser mælkeprisen

Ved Liege i Belgien ligger et lager

I 1980'erne var der smørbjerge rundt om i Europa. I dag - efter mælkekrisen i 2016 - er 380.000 ton mælkepulver opmagasineret i rundt om i Europa.

EU-Kommissionen er netop begyndt at sælge ud af lagrene af pulver, og det er mælkeproducenterne i European Milk Board bekymret for. De er modstandere af, at EU-Kommissionen har ophobet så store lagre, eftersom det nu presser markedet.

EMB havde derfor inviteret medier og politikere på besøg ved et belgisk lager.

Ved Liege i Sydbelgien er opmagasineret 12.000 ton, altså blot en fraktion af de samlede lagre, der især ligger i Tyskland, Belgien og Frankrig.

Anlægget tilhører virksomheden Vincent Logistics, men det er den vallonske delstatsregering, som driver pulverlageret. En del af lageromkostningen betales af EU-Kommissionen, der også ejer pulveret og bestemmer, hvornår der skal sælges ud. Fra lageret her er for nyligt blevet solgt en mindre mængde pulver.

Hør og se mere i videoen ovenfor.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.