Arla vil udbetale hele sit overskud til ejerne

Mælkeproducenterne er så pressede, at de skal have hele Arlas overskud for 2018 udbetalt.

Det foreslår mejerikoncernens bestyrelse nu i forbindelse med offentliggørelsen af sit halvårsregnskab.

Baggrunden er den langvarige krise på mælkeprisen, samt sommerens tørke. 

Dermed kan de 12.000 andelshavere i Arla se frem til en klækkelig efterbetaling fra andelskoncernen til februar - bestyrelsesformand Jan Toft Nørgaard forklarer her, hvorfor pengene først kommer i 2019.

Ender resultatet inden for de normalt vedtagne rammer for overskudsfordelingen - hvilket er på 2,8 til 3,2 procent af selskabets omsætning - vil det svare til, at andelshaverne får ekstra 9-10 øre per kilo mælk. Og det er vel at mærke oven i de normale efterbetalinger på 7 øre per kilo, fortæller bestyrelsesformand Jan Toft Nørgaard.

"Som et landmandsejet selskab bekymrer vi os meget om vores andelshavere, og vi anerkender, at sommerens tørke i Europa har været usædvanlig. Vi foreslår derfor, at der laves dette ekstraordinære tiltag i dene situation," siger Jan Toft Nørgaard, bestyrelsesformand i Arla. 

Før beslutningen er endelig, skal repræsentantskabet vedtage det, idet det er et brud med den sædvanlige praksis for resultatdisponering.

Læs den fulde status på Arlas regnskab her.

Emneord arla

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.