Biogasanlæg i to-cifret millionoverskud - vil bygge stort ud

Nature Energys biogas anlæg i Holsted er i plus og flere landmænd er parat til at levere til anlægget.

Trods store globale prisfald på naturgas fik NGF Nature Energy Holding et overskud på 34,7 mio. kr. efter skat i 1. halvår 2016. Sammen med flere landmænds ønske om at blive leverandører resulterer det sandsynligvis i en udbygning.

Direktør Ole Hvelplund for Nature Energy siger til JydskeVestkysten, at der er basis for en stor udvidelse af anlægget i Holsted i 2017 eller 2018.

”Vi havde faktisk håbet at gøre det endnu bedre, men vi har haft nogle problemer med at rense gassen for CO2, som er nødvendigt for at levere den til naturgasnettet,” siger Ole Hvelplund.

Han oplyser, at en række landmænd står på spring for at øge leverancerne af gylle og for at blive ny leverandør.

”De har set, der er økonomi i at være leverandør, og at den afgassede gylle har flere fordele, når den kommer hjem igen. Den gøder bedre, og den lugter ikke.”

Ole Hvelplund skyder på, at en udbygningen i Holsted vil bestå af to eller tre nye reaktortanke.

Rettet 13. september kl. 09.46: Der stod før, at anlægget i Holsted havde et overskud på 34,7 mio. kr. Der var tale om hele Nature Energy-koncernen.

Faktaboks

Holsted Biogas

Biogasanlægget i Holsted kostede et par hundrede mio. kr. og blev indviet i 21. august 2015. Det ejes af Nature Energy, som har hovedkvarter på Fyn.

Anlægget er Danmarks største biogasanlæg med tilslutning til naturgasnettet.

Den årlige produktion på 13 mio. kubikmeter.

De fire reaktortanke på Holsted Biogas får sandsynligvis selskab af to eller tre mere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.