Danish Crown køber majoritet i svensk slagteri

DC køber op i Sverige.

KLS Ugglarps, Danish Crowns svenske datterselskab, vil købe slagteriet Dalsjöfors  med en årlig milliardomsætning og aktiviteter inden for både kreaturer og slagtesvin.

"I KLS Ugglarps har vi gennem de seneste år fokuseret på at konsolidere virksomheden, og den udvikling vil vi gerne fortsætte. Vi har stor respekt for den måde virksomheden i Dalsjöfors er blevet drevet og udviklet på, og derfor ser vi Dalsjöfors Slakteri som en ideel partner fremadrettet," siger Jonas Tunestål, der er administrerende direktør i KLS Ugglarps i en pressemeddelelse.

Mens KLS Ugglarps driver virksomhed med udgangspunkt i Skåne og Kalmar, så ligger Dalsjöfors Slakteri i Borås i Västra Götaland nord for Gøteborg. Begge virksomheder slagter både svin og kreaturer med den svenske detailhandel som de største aftagere.

Samarbejdet betyder, at KLS Ugglarps fremadrettet kan dække både det sydlige og den mellemste del af Sverige mere hensigtsmæssigt.

"Siden 2007, hvor Danish Crown købte sig ind i KLS Ugglarps, har virksomheden udviklet sig til en både stærk og troværdig samarbejdspartner for både de svenske landmænd, den svenske detailhandel og den svenske kødindustri. Nu er det tid til at tage næste skridt, så KLS Ugglarps kan fortsætte udviklingen og blive et endnu stærkere aktiv for Danish Crown og Danish Crowns ejere," siger Danish Crowns adm. direktør, Kjeld Johannesen, som også er bestyrelsesformand i datterselskabet KLS Ugglarps.

KLS Ugglarps overtagelse af majoriteten i Dalsjöfors Slakteri skal godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder. Såfremt det sker, vil det øge Danish Crowns omsætning med cirka en mia. kr. på årsbasis.

Faktaboks

Aftalen betyder, at Direktør og Formand for Dalsjöfors henholdsvis Magnus Larsson og Per-Inge Nilsson vil beholde deres delejerskab af Dalsjöfors. Magnus Larsson fortsætter endvidere som Direktør for Dalsjöfors.

KLS Ugglarps og Dalsjöfors er henholdsvis næststørste og tredjestørste slagter af svin på det svenske marked med henholdsvis 0,6 mio. svin og 0,3 mio. svin i 2014. Største slagteri for svin er HK Scan med 0,9 mio. stk. i 2014. De samlede svenske slagtninger af svin lå i 2014 på 2,6 mio. stk.

Kilde: Markedsnyt for Svinekød.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.