Danske mælkeproducenter bruger 16 pct. mindre antibiotika
I årets første kvartal faldt forbruget af antibiotika til malkekøer med 16 procent sammenlignet med samme kvartal i 2016.

En virkelig imponerende indsats!

Dyrlæge hos Seges, Husdyrinnovation, Michael Farre er ikke bleg for at uddele de helt store roser til de danske mælkeproducenter, som i årets første kvartal formåede at sænke forbruget af antibiotika med 15,8 procent sammenlignet med samme kvartal i 2016.

Faldet skyldes primært en reduktion i forbruget til behandling af yverlidelser. Og selv med færre behandlinger er celletallet ikke steget. Det ligger fortsat under 200.000 og produktionen af mælk er heller ikke påvirket.

Brug mere diagnostik

Med andre ord er det altså muligt at sænke forbruget af antibiotika uden at sætte produktionen over styr. En konklusion som ligger helt i tråd med Michael Farres anbefalinger.

Han anbefaler, at man goldbehandler køer med højt celletal fremfor at behandle dem i laktationen, og så ser han også gerne, at flere tager diagnostik af mælkeprøver i anvendelse før de behandler tilfælde af mastitis. Endelig råder Michael Farre også mælkeproducenter til ikke at behandle kroniske yverbetændelser.

»Det er strategier, som vi har brugt mange kræfter på at kommunikere om, og vi kan nu se, at rådene er taget ind hos mælkeproducenterne. Vi har nogle meget kompetente mælkeproducenter, der både formår at sænke behandlingsfrekvensen og fastholde sundheden,« slår Michael Farre fast.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.